Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_3_kurs_otchyot.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
376.32 Кб
Скачать

Продовження табл. 6.2

1

2

3

4

- виплата доплати відповідно до Закону України «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни»

227,9

225,4

98,9

- пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу в частині, що не перевищує розмір трудової пенсії

0,00

0,00

0,0

- пенсійне забезпечення осіб, які проживають за кордоном, та іноземних пенсіонерів

34,2

26,0

76,0

- розрахунково-касове обслуговування та плата за підкріплення готівкою виплати пенсії і грошової допомоги

7,8

6,2

79,5

Видатки за рахунок коштів Державного бюджету України, всього

147 511,9

141 004,2

95,6

у тому числі:

- на виплату пенсій, надбавок та підвищень, призначених за різними пенсійними програмами

27 859,1

23 493,6

84,3

Видатки за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття

46,0

26,3

57,2

Видатки за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

7 108,5

6 488,4

91,3

УСЬОГО ВИДАТКІВ

625 546,2

634 020,3

101,4

За цими показниками можно зробити наступні висновки. Видатки за рахунок власних надходжень управління ПФУ фактично перевищують заплановані і становлять 103,3%. Серед них видатки на пенсійне забезпечення осіб, пенсія яким призначена згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» фактично здійснені на 104,3% від планового.

Видатки управління ПФУ за рахунок коштів Державного бюджету України виконані лише на 95,6% і становлять 141 004,2 тис. грн.

Загальна сума видатків за 2012 рік склала 634 020,3 тис. Грн. Або 101,4% до затвердженого плану на 2012 рік, з урахуванням перерахуванню по перерозподілу до гу пфу – 590 724,4 тис. Грн.

Таким чином, робота управління Пенсійного фонду України в м.Торезі була направлена на реалізацію державної політики у сфері пенсійного забезпечення громадян, збереження фінансової стабільності пенсійної системи.

Найбільшу питому вагу у складі власних надходжень склали сума єдиного внеску, розподілена на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Основними страхувальниками, надходження єдиного внеску по яких складає 65-70% бюджету управління є:

- ДП «Торезантрацит»;

- Дистанція путі;

- Міський відділ освіти;

- Центральна міська лікарня;

- ТОВ «Донбаський збагачувальний комбінат».

У цілому, аналіз використання коштів за видатками свідчить про те, що фактичні видатки збільшились у зв’язку з зростанням середнього розміру виплат та мінімального розміру пенсій та зростання розмірів надбавок та підвищень до пенсій, розміри яких визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, згідно Законів України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» та статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

РОЗДІЛ 7

ОХОРОНА ПРАЦІ В УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО фонду України В МІСТІ ТОРЕЗІ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Охорона праці в Управлінні Пенсійного фонду України у м. Торезі здійснюється відповідно до Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2695- Х11 із внесеними змінами.

Закон «Про охорону праці» визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності, регулює за участю відповідних державних органів відносини між власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (далі-власник) і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.

Охорона праці в управління ПФУ в м. Торезі – це підговка, прийняття та реалізація рішень по здійсненню організаційних, технічних, санітарно-гігієгічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення здоров’я та працездатності людини в процессі праці. Система управління охороною праці є складовою частиною загальної системи керування установою.

Метою проходження практики з охорони праці є вивчення системи управління і організації охорони праці є вивчення системи управління і організації охорони праці в органах ПФУ, відображення питань фінансування заходів з охорони праці в колективних угодах, дослідження порядка стимулювання (заохочення чи покарання) виконання вимог охорони праці, а також розгляд нормативних та інструктивних матеріалів із створення фондів фінансування заходів охорони праці.

При автоматизованих системах управління охорона прці є її складовою частиною. Управління охороною праці передбачає участь у цьому процесі майже всіх служб та підрозділів організації, діяльність яких визначається Положенням про службу охорони праці. Об’єктом управління є діяльність структурних підрозділів, яка спрямована на створення безпечних і здорових умо праці.

Система управління охороною праці Пенсійного фонду включає службу охорони праці та керівництво управління ПФУ в м. Торезі і керується у своїй діяльності законодавством України про охорону праці і про працю та Положенням про службу охорони праці.

Управління охороною праці управління ПФУ в м. Торезі в цілому здійснює начальник управління. Але наказом від 27 грудня 2006 року № 137 «Про організацію роботи в управлінні охороні праці та електробезпеки» відповідальним за охорону праці та електробезпеку призначен головний спеціаліст-системотехник відділу з виплати пенсій.

В свою чергу працівники управління ПФУ в м. Торезі зобов’язані:

  • вивчати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці;

  • застосовувати засоби індивідуального захисту у випадках, передбачених правилами техніки безпеки праці;

  • проходити у встановленному порядку та в строки періодичні медичні огляди;

  • своєчасно інформувати посадову особу про виникнення небезпечних та аварійних ситуацій на робочому місці, в структурному підрозділі. Особисто вживати посильних заходів щодо їх запобігання та усунення;

  • дбайливо та раціонально використовувати майно управління, не допускати його пошкодження чи знищення.

В управлінні встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними (субота, неділя) і наступним режимом роботи:

  1. початок роботи – о 8 годині;

  2. перерва на обід – з 12 – 00 до 12-48;

  3. закінчення роботи - о 17 годині;

  4. у п’ятницю робочий день закінчується о 16-00;

  5. напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину.

Відповідно до ст.20 Закону України «Про державну службу» працівники управління за розпорядженням начальника зобов’язані з’являтися на робочі місця для виконання невідкладної роботи у святкові та неробочі дні, робота за які компенсується згідно чинного законодавства.

Одним з найефективніших прийомів стимулювання виконання вимог охорони праці є відміна пільг та компенсацій за несприятливі умови праці черех недостримання відповідних санітано-гігієнічних вимог і правил безпеки до робочих місць.

В управлінні проводиться певна робота щодо реалізації державної політики по запобіганню і профілактиці травматизму виробничого та невиробничого характеру, забезпечуються безпечні та нешкідливі умови праці працівників, що є одним з найважливіших обов’язків адміністрації управління ПФУ в м. Торезі. Ведуться журнали з техніки безпеки та пожежної безпеки, 1 раз у півріччя проводяться інструктажі з питань охорони праці та пожежної безпеки ст.18, медичні огляди ст.17. Проводяться навчання з питань використання ЕОМ, обов’язкове державне страхування від нещасного випадку. Згідно закону України «Про охорону праці» ст.19, колективним договором передбачено видатки у розмірі 0,2% від фонду оплати праці та відповідні пункти щодо фінансування заходів з поліпшення медико-санітарного та побутового обслуговування працівників ст.20.

Фінансування охорони праці здійснюється начальник, працівник не несе ніяких витрат на заходи по охороні праці. Кошти фонду охорони праці використовуються за здійснення національної програми покращення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, а також інших найважливіших робіт по охороні праці згідно з переліком заходів, що можуть здійснюватися за рахунок фондів охорони праці.

Витрати на заходи щодо поліпшення умов і охорну праці можна поділити на:

  • витрати на компенсацію за роботу в несприятливих умовах, що не відповідають санітарним нормам;

  • витрати на ліквідацію аварій та нещасних випадків;

  • витрати на штрафи та іні відшкодування.

Таким чином, аналіз проведеного дослідження охорони праці в управлінні ПФУ в м. Торезі показав, в установі в повному обсязі проводиться робота з охорони праці: тривалість робочого часу, режим роботи за ПК, температурні та інші умови приміщень відповідають визначеним стандартам охорони праці.