Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
361.98 Кб
Скачать

2.1.3. Дослідження та аналіз процесу реєстрації кліентів по прибуттю до готелю.

Напередодні заїзду клієнта адміністратор заповнює карту підготовки і заселення номеру (карту броні). При поселенні туристської групи до готелю її керівник пред'являє адміністраторові направлення туристської фірми (документ, що підтверджує право проживання даної групи в готелі і гарантує, що оплата зроблена) і список групи, оформлений відповідно до вимог паспортного режиму. Адміністратор повідомляє номери кімнат, які заброньовані для даної групи. Туристи з групи розміщаються звичайно у двомісних номерах, і тільки для керівника групи надається одномісний номер. Всі туристи заповнюють анкети, в графі мета приїзду слід писати - туризм. Адміністратор заповнює груповий дозвіл на поселення за безготівковим розрахунком, де вказуються номери кімнат, у яких будуть жити туристи. Кожному гостю адміністратор виписує візитну картку. Рахунок за проживання при реєстрації групи не виписують, тому що оплата здійснюється за безготівковим розрахунком.

Для реєстрації іноземних туристів процес складніший, тому що для в'їзду в країну їм потрібна віза (спеціальний дозвіл уряду на в'їзд-виїзд, проживання або транзитний проїзд через її територію), яка вимагає дуже уважного ставлення. Після прибуття в пункт призначення в'їжджаючий зобов'язаний протягом трьох діб, виключаючи свята і вихідні дні, представити свій паспорт для реєстрації.

Під час реєстрації в готелі адміністратор звертає увагу на термін дії візи, проставляє у візі реєстраційний номер гостя, назву готелю і дату реєстрації. У деяких готелях іноземні громадяни не заповнюють анкету. У рахунок іноземця включається державне мито в розмірі 20% МРОТ, якщо це перший пункт реєстрації після перетину кордону.

За дипломатичної візою мито не стягується. Кожен день готель здає звіт у паспортно-візову службу про кількість зареєстрованих іноземних громадян з повідомленнями про оплату державного мита.

2.1.4. Дослідження та аналіз системи попередньої сплати за основні послуги.

Оплата послуг клієнта готелю може здійснюватися наступними способами:

1.За готівковий розрахунок або кредитною карткою - оплата проводиться безпосередньо самим гостем замовника в момент розміщення;

2За безготівковим розрахунком - замовник проводить передоплату в розмірі 100% від суми виставленого рахунку на розрахунковий рахунок виконавця, зазначений в цьому договорі не пізніше ніж за:

- 1 добу до заїзду індивідуальних гостей Замовника;

- 5 банківських днів до дати заїзду групи в кількості від 10 до 20 осіб;

- 10 банківських днів до дати заїзду групи в кількості понад 20 осіб;

З моменту надходження грошових коштів замовника на розрахунковий рахунок виконавця, бронювання на розміщення визнається виконавцем гарантованим.

Оплата за додатковими рахунками згідно остаточній заявці замовника, повинна бути проведена замовником не пізніше, ніж за одну добу до дати заїзду.

У разі порушення термінів оплати, передбачених умовами цього пункту Договору, Виконавець має право відмовити Замовнику у наданні послуг за Договором.