Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DZK.doc
Скачиваний:
337
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
4.9 Mб
Скачать

4. Стан впровадження компоненту с „Професійна підготовка”

Цим компонентом передбачається зміцнити та оновити навчальну базу на національному рівні з підготовки та перепідготовки спеціалістів у сфері землеустрою та кадастру.

Кошти буде спрямовано на забезпечення підвищення кваліфікації фахівців, що працюють в органах земельних ресурсів, та підготовки на сучасному рівні фахівців-землевпорядників. Досягнення вищезазначених результатів забезпечується за рахунок організації та проведення курсів підвищення кваліфікації на основі спеціально розроблених сучасник навчальних програм та придбання фахового обладнання (геодезичне обладнання, фахове програмне забезпечення) для провідних вузів України, що готують фахівців за спеціальністю «землевпорядкування та кадастр».

Досягнуті результати в рамках даного компоненту полягають у наступному: (1) розроблено навчальні матеріали та проведено навчання з підготовки понад 700 державних реєстраторів, (2) розроблено сучасні навчальні програми для забезпечення підвищення кваліфікації фахівців, що працюють в органах земельних ресурсів (3) забезпечено провідні вищі навчальні заклади України, що готують фахівців-землевпорядників, оновленими навчальними програмами за фаховими дисциплінами, (4) проведено серію семінарів з обговорення та впровадження у навчальний процес розроблених навчальних програм (5) підготовлено лекторів для проведення курсів підвищення кваліфікації фахівців, що працюють в органах земельних ресурсів.

Планується (1) забезпечити підвищення кваліфікації фахівців, які працюють в органах земельних ресурсів; (2) зміцнити матеріально-технічну базу провідних вузів України, що готують фахівців за спеціальністю „землевпорядкування та кадастр”; (3) забезпечити стажування працівників Держкомзему України за кордоном з метою вивчення міжнародного досвіду у сфері землевпорядкування.

5. Стан впровадження компоненту d „Проведення землевпорядних робіт”

Компонент передбачає проведення землевпорядних робіт щодо безкоштовного виділення в натурі земельної частки (паю) власникам сертифікатів та видачу державних актів на право власності на земельну ділянку, а також аерофотознімальні роботи і складання базових та індексних кадастрових карт на всю територію України (600 тис. кв. км).

У рамках цього компоненту зазначені роботи фінансуються за рахунок коштів Позики і повинні бути завершені на всій території України.

Досягнуті результати в рамках даного компоненту за весь період реалізації Проекту полягають у наступному (1) проведено шість міжнародних конкурсних торгів, за результатами яких підписано 7 договорів, та в процесі проведення останні міжнародні конкурсні торги для проведення землевпорядних робіт у Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та АР Крим.

Відповідно до укладених договорів в рамках Проекту передбачається виконати роботи в 20 областях України щодо заміни 1 056,1 тис. сертифікатів.

На даний час видано 230,2 тис. державних актів на право власності на землю взамін сертифікатів на право на земельну частку (пай).

Крім того, виконано аерофотознімальні роботи на площу 327, 6 тис. кв. км, що складає 54 % території України та складено ортофокарти на площу 126,5 тис. кв. км.

В рамках реструктуризованого Проекту передбачається провести закупівлі товарів, робіт та послуг, а саме:

- створення національної кадастрової системи;

- створення електронного архіву даних (сховище даних) результатів виконання землевпорядних та аерофотознімальних робіт;

- проведення польового контролю якості виконання землевпорядних та картографічних робіт;

- компенсації витрат Центру ДЗК за проведення реєстрації державних актів на право власності на землю виготовлених а рамках Проекту.

В рамках реалізації Проекту Держкомземом розпочато роботи по створенню системи державного земельного кадастру. Проте, цей процес на сьогодні стримується у зв’язку з неузгодженням інституційних повноважень стосовно створення єдиної системи реєстрації прав на нерухоме майно, що у свою чергу призвело до призупинення, а згодом до скасування частини позики, передбаченої для реалізації компоненту Е «Розвиток системи кадастру».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]