Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_Plan.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
80.08 Кб
Скачать

Характеристика об'єктів інвестування

У перший рік плануються наступні інвестиційні заходи щодо створення необхідних умов для надання послуг біля ставка №1:

Таблиця 1

Об'єкти інвестування

Інвестиційні витрати, грн.

Будівництво й обладнання містків на 40 рибацьких місць на ставку №1

4500

Будівництво охоронної станції

12500

Оснащення охорони амуніцією

2500

Придбання човнів з моторами

5000

Очищення ставка №1 від затонулих колод і берега від сміття, вирізка старих дерев, посадка нових саджанців

1500

Облаштування пляжу роздягальнями й урнами

10000

Ремонт мосту біля ставка №1

5000

Усього в перший рік, грн.

41000

  • Залежно від фінансових результатів реалізації проекту за перший рік у другий рік проекту плануються наступні інвестиційні заходи:

  • Будівництво від берега ставка №2, містка й альтанки для відродження православних обрядів, та проведення різних свят у воді ставка - 5 тис грн.

  • Подальше облаштування інфраструктури берега навколо пляжу - 10 тис грн.

  • Проведення заходів для членів «ПРК» і інших жителів міста (змагань і т.п.) у наступні роки: від 5 тис грн. до 10 тис грн. у рік.

    • Залежно від фінансових результатів реалізації проекту за 1 і 2 роки в третій, четвертий і п'ятий роки проекту плануються наступні інвестиційні заходи:

  • Капітальне очищення ставка №2, - окремий проект із залученням грантових ресурсів (дата початку й сума будуть визначені пізніше залежно від можливостей донора гранту) плюс доходи від перших трьох років проекту близько 50 тис. грн.

  • Будівництво пішохідної, та вело-дороги уздовж ставка №1. - по 10 тис грн. в 3, 4 і 5 роки.

Продукти проекту

Продукт № 1: Платні послуги із забезпечення аматорської риболовлі на спеціально обладнаних місцях на очищеному, озелененому, обладнаному березі ставка№1, у якому підтримується оптимальний обсяг риби.

Безумовно, ми можемо годинами говорити про те, що рибалка - це один з найдавніших видів промислу людини. Ловля риби - це по-справжньому цікаве заняття, яке, однак, вимагає величезного терпіння, а для різної риби - певний спосіб лову. Наприклад, для лову коропа потрібні певні гачки, а от форель ловиться апстримом. Ловля риби, а, простіше кажучи риболовля, з'явилася дуже давно, Приблизно 10 тисяч років тому. Древні знали, що в рибі міститься багато корисних і поживних речовин. Але в даний час рибалка придбала трохи інший характер. Для багатьох це хобі, але в якихось регіонах світу рибалки заробляють своїм заняттям собі на життя. Багато завзятих рибалок, можливо, будуть заперечувати, але рибалка зараз стала одним з видів спорту. Азарт, гра, спортивний інтерес, бажання перехитрить, пошук риби - все це можна сказати про сучасну рибалку. А виходячи рано вранці з вудкою до річки або озера, рибаки зараз все менше думають про те, який прибуток принесе їм улов. Вони лише насолоджуються тим, як різноманітна приманки привертає рибу.

Риболовля - чудовий відпочинок, спорт і захоплення сотень тисяч наших співгромадян.

Прогноз попиту на послуги із забезпечення аматорської риболовлі.

Споживачів послуг можна умовно розділити на шість груп:

  • члени клубу «ПРК»

  • місцеві жителі не члени «ПРК»,

  • пенсіонери - місцеві жителі,

  • діти до 12 років,

  • діти від 12 до 16 років,

  • гості міста VIP-Персони.

Для членів клубу послуга буде безкоштовною, а також буде бронюватися постійна кількість місць для лову риби.

Прогнозується наявність достатнього попиту на послуги серед рибалок не членів клубу. Привабливість водойми полягає, зокрема, в комфортній обстановці для відпочинку на березі, що буде очищений, озеленений, обладнаний. У водоймі буде підтримується оптимальний обсяг риби за рахунок періодичного додавання малька й вилову надлишків. Для забезпечення комфортної риболовлі кількість посадкових місць буде обмежено. Вартість 1 квитка для цієї групи - 45 грн. Норма вилову на 1 квиток - 5 кг. При такій ціні, що на 30% нижче, ніж ціни послуг на аналогічних водоймах регіону, попит буде вище пропозиції.

Для пенсіонерів і дітей різних віків ставки будуть значно нижче стандартної й будуть диференційованими (від 1 грн. до 20 грн ) .

«Щербанівські» ставки дуже популярні серед аматорів риболовлі, тому послуг в особливій рекламі не має потреби - досить позитивних відгуків перших декількох десятків рибалок.

Серед рибалок аматорів періодично будуть проводитися змагання (для дорослих і для дітей окремо) із спортивного рибного лову.

Для VIP-персон буде побудований недалеко від берега «рибацький будиночок», обладнаний всім необхідним для відносно комфортного відпочинку. Будуть також надаватися весловий човен і якісний просторий намет. При необхідності можливі консультації й супровід професійного рибалки. Для цієї групи за договірною ціною будуть створені необхідні умови для результативної риболовлі.

Таким чином, прогноз попиту по всіх групах споживачів позитивний.

Продукт № 2. Свіжа прісноводна риба (короп, карась, товстолобик, білий амур і т.п.) – екологічно чистий продукт, вирощений у чистій воді ставка. Риба планується до реалізації на території в ставка, у першу чергу для рибалок-аматорів, що не здобули улову, і для інших жителів і гостей міста.

Риба є високопоживним харчовим продуктом, практично ні в чому не поступається м'ясу свійських тварин. Хімічний склад риби, у порівнянні з м'ясом, більш різноманітний: 20% білків, 30% жирів, 1,2% мінеральних речовин (калію, фосфору, заліза), велика кількість вітаміну А і Д, які практично відсутні в м'ясі тварин. Білки м'язової тканини риб на відміну від білків м'яса тварин швидко желатинізуються й легко переварюється ферментами травного апарату. Крім того, через відносно малий зміст жирів, риба відрізняється низькою калорійністю.

Риб'ячий жир на відміну від жиру домашніх тварин при звичайній температурі рідкий і тому легко усвоюється, в його складі 75% ненасичених жирних кислот, в два рази більше, ніж в рослинній олії. Вміст жиру в різних видах риб коливається від 1 до 30%.

Жиророзчинні вітаміни (A, D, Е, А) містяться у всіх видах риб, особливо багато вітамінів в печінці. Крім того, риба містить вітаміни В /, В2, РР, В & ЗЦ.

Риба багата екстрактивними речовинами, які при варінні переходять у бульйон. Риба, приготована за правилами, стане не тільки вашим улюбленим блюдом, але і захистить організм від багатьох хвороб. Користь риби в харчуванні людини очевидна.

У харчуванні важливо використовувати їжу збалансовану вітамінами та амінокислотами, риба задовольняє цим вимогам. Селен, кальцій, цинк, фтор, великий вміст фосфору - всі ці елементи ви знайдете в рибному блюді.

Прогноз збуту надлишкової свіжої риби.

Висока харчова цінність риби, при ціні (наприклад, коропа) у три рази меншої, чим свинина, створює постійний високий попит населення на цей продукт харчування. Навіть при наявності в регіоні декількох рибницьких підприємств (найбільше –ПАТ «Полтавариба) попит на свіжу рибу задовольняється не більше ніж на 30%.У цілому по Україні за останні 12-15 років склалася гостра нестача білкових продуктів – фактичне споживання риби й м'яса є в 2 - 3 рази нижчим медичних норм. Таким чином, ринок збуту гарантований, а конкуренція в регіоні відносна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]