Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курс стрельб.doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
607.23 Кб
Скачать

Вправа десята

Ціль — поясна фігура (мішень № 2) встановлюється на висоті не вище 100 см від нижнього краю мішені, нерухома.

Відстань до мішені — 7—10 м.

Кількість патронів — 4, 6, 8 шт. (залежно від складності відходів).

Час на виконання вправи — 6, 8, 10 с. (залежно від складності відходів).

Вихідне положення – положення очікування.

Положення для стрільби — початок виконання вправи — стоячи з двох рук.

Оцінка:

,,відмінно” — 4, 6, 8 влучень (залежно від кількості патронів);

,,добре” — 3, 4, 6 влучень;

,,задовільно” — 2, 3, 4 влучення;

за умови, що час на виконання не був перевищений. За кожен постріл, що був виконаний після закінчення встановленого часу, з результату знімається одне влучення.

Порядок виконання.

Працівник за командою керівника стрільб виходить на рубіж відкриття вогню. Керівник доводить послідовність відходів з лінії вогню і подає команду ,,Заряджай за якою працівник приводить зброю у готовність та приймає вихідне положення – позиція очікування (пістолет тримається двома руками, магазин із патронами в рукоятці пістолета, один па­трон у патроннику), доповідає про готовність. Керівник стрільб, перевіривши приготування стрільця, подає команду ,,Вогонь (вмикає хронометр). Стрілець під наглядом керівника проводить подвійний постріл, здійснює відхід з лінії вогню способом, який визначає керівник стрільб, кілька разів упродовж визначеного часу, після завершення якого керівник стрільб подає сигнал ,,Час”.

Наприклад, стрілець займає положення для стрільби стоячи. Після команди ,,Вогонь фіксує мушку і цілик у контурі мішені, проводить подвійний постріл. Далі виконує відхід управо-униз, з переходом у положення для стрільби з коліна, фіксує мушку і цілик у контурі мішені, проводить подвійний постріл. Виконує відхід уліво перекатом через спину з вихо­дом у положення для стрільби лежачи, фіксація — подвійний постріл. Вправу закінчено. Проектувати можна різні варіанти відходів.

Вправа одинадцята

Ціль — дві поясні фігури (мішень № 2) встановлюється на висоті не вище 100 см від нижнього краю мішені, нерухома.

Відстань до мішені – 15 м, 10м.

Кількість патронів – 4 шт. (2+2).

Час виконання вправи – 20 с.

Вихідне положення – зброя у кобурі.

Положення для стрільби – стоячи, з коліна, у присіді з двох рук (з руки).

Оцінка:

,,відмінно” – 4 влучення (по два в кожну ціль);

,,добре” – 3 влучення (два в одну ціль + одне в іншу);

,,задовільно” – 2 влучення (по одному в кожну ціль);

за умови, що час на виконання не був перевищений. За кожен постріл, що був виконаний після закінчення встановленого часу, з результату знімається одне влучення.

Порядок виконання.

Працівник, за командою керівника стрільб, виходить на вихідний рубіж на відмітці 25 м до лінії мішеней та приймає вихідне положення – пістолет зафіксований у кобурі, один магазин у основі рукоятки пістолета, другий – у кишені для запасного магазина, по два патрони у кожному, доповідає про готовність. Керівник стрільб, перевіривши приготування стрільця, подає команду ,,Старт (вмикає хронометр). Стрілець рухається бігом до першого укриття на рубежі 15 м (макет фрагменту будівлі), займає позицію за укриттям, приводить зброю у готовність і робить два постріли в мішень з однієї руки, стоячи, не виходячи із-за укриття. Після стрільби, залишаючись за укриттям, виконати заміну магазину, привести зброю у готовність та рухатись бігом до наступного укриття на рубежі 10 м (макет паркана або капоту автомобіля – не вище 80 см). Прийнявши позицію за укриттям, стрілець виконує два постріли у мішень №2 з коліна (з колін, у присіді), не виходячи із-за укриття. Після завершення визначеного часу керівник стрільб подає сигнал ,,Час”.

Категорично забороняється виконувати вправу у складі зміни – тільки по одному стрільцю в окремій галереї. При переміщеннях з пістолетом у руках, вказівний палець має знаходитись у положенні ,,поза спусковою скобою”.