Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курс стрельб.doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
607.23 Кб
Скачать

Вправа друга

Ціль — поясна фігура (мішень № 1) на щиті 100x60 см, встановлюється на поверхні землі, яка з'являється тричі по 10 с. з інтервалом 5—10 с.

Відстань до мішені — 200 м (для короткоствольних автоматів — 100 м).

Кількість патронів— 12 шт.

Положення для стрільби — стоячи, з коліна, лежачи з руки.

Оцінка:

,,відмінно” — влучено в кожну появу мішені;

,,добре” — влучено в 2 появи мішені;

,,задовільно” — влучено в 1 появу мішені;

Порядок виконання.

Зміна (працівник) за командою керівника стрільб виходить на рубіж відкриття вогню, приймає вихідне положення стоячи. Керівник, перевіривши приготування стрільців, подає команду ,,Заряджай. Зміна (працівник) вимикає запобіжник, досилає патрон до патронника, вмикає запобіжник і доповідає про готовність до стрільби. Керівник дає команду ,,Вогонь. Стрільці під наглядом керівника при появі мішені ведуть вогонь короткими чергами. Після зникнення (падіння) мішені працівник самостійно ставить штурмову гвинтівку (автомат) на запобіжник. Зміна (працівник) займає вихідне положення з коліна і продовжує стрільбу при появі мішені. При зникненні мішені стрілець ставить штурмову гвинтівку (автомат) на запобіжник, займає вихідне положення лежачи і продовжує стрільбу при появі мішені.

Вправа третя

Цілі — кулеметна обслуга (мішень № 10) з'являється 1 раз на 15 с. на відстані 200—250 м; ручний протитанко­вий гранатомет (мішень № 9) з'являється 1 раз на 15 с. на відстані 250—300 м; група злочинців — дві поясні фігури (мішень № 1) з'являються 1 раз на 30 с. і розташовані по фронту не менше 3 м на відстані 300—350 м.

Кількість патронів — 20 шт., з них 5 з трасуючими кулями.

Положення для стрільби — лежачи з руки (упирати зброю магазином у грунт не дозволяється).

Оцінка:

,,відмінно” — влучено у всі мішені;

,,добре” — влучено в 3 появи мішені, в т. ч. кулеметна обслуга;

,,задовільно” — влучено в 2 мішені;

Порядок виконання.

Зміна (працівник) виконує вправу в жилеті куленепробивному важкому та шоломі. За командою керівника стрільб виходить у вихідну позицію зі зброєю і доповідає про готовність до виконання вправи. Керівник, перевіривши приготування стрільців, подає команду ,,Вогнева позиція 25 метрів попереду. На вогневу позицію вперед, до бою!. За цією командою зміна (працівник) знімає штурмову гвинтівку (автомат) з плеча і, пригнувшись, біжить на вогневу позицію. На ній в положенні лежачи приєднує магазин із патронами, знімає штурмову гвинтівку (автомат) із запобіжника, досилає патрон у патронник, ставить штурмову гвинтівку (автомат) на запобіжник, встановлює необхідний приціл. Після команди керівника ,,Вогонь зміна (працівник) знімає штурмову гвинтівку (автомат) із запобіжника і влучає у всі цілі самостійно згідно з умовами вправи. У паузах між показом цілей зміна (працівник) ставить штурмову гвинтівку (автомат) на запобіжник і виконавши 1—2 перекати ліворуч або праворуч, змінює вогневу позицію, знімає штурмову гвинтівку (автомат) із запобіжника і продовжує вправу. Після закінчення стрільби зміна (працівник) ставить штурмову гвинтівку (автомат) на запобіжник і доповідає про закінчення стрільби.