Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
77
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
108.31 Кб
Скачать

Іv. Обов'язки начальників органів внутрішніх справ, відповідальних по гумвс, умвс, міськрайліноргану та їх помічників щодо реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події

4.1. За організацію реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події, достовірність, повноту і своєчасність подання інформації до вищих ОВС та інших центральних органів виконавчої влади відповідають начальники ОВС, керівники органів досудового розслідування або особи, які виконують їх обов’язки.

4.2. З метою організації належного реагування на кримінальні правопорушення та інші події, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення взаємодії з іншими правоохоронними органами та органами виконавчої влади, своєчасного інформування на місця подій обов'язково виїжджають:

4.2.1. Начальники ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганів, керівники органів досудових розслідувань або особи, які виконують їх обов'язки, - при отриманні повідомлень про вбивства, розбої, кримінальні правопорушення, учинені із застосуванням вогнепальної зброї чи вибухівки, кримінальні правопорушення та інші події, що можуть викликати суспільний резонанс.

4.2.2. Відповідальні по ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганах - при отриманні повідомлень про тяжкі, особливо тяжкі злочини, кримінальні правопорушення та інші події, що можуть викликати суспільний резонанс.

4.2.3. Помічники відповідальних по ГУМВС, УМВС - при отриманні повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, інформація про які передається до МВС, у разі відсутності начальника або відповідального по ГУМВС, УМВС.

4.2.4. Помічники відповідальних по міськрайліноргану - при отриманні повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, інформація про які передається до ГУМВС, УМВС, у разі відсутності начальника або відповідального по ОВС.

4.3. Інші особи керівного складу ОВС направляються на місця подій у випадках, передбачених Картотекою невідкладних дій оперативного чергового (додаток 8 до Інструкції з організації діяльності чергових частин органів і підрозділів внутрішніх справ України, направленої на захист інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, затвердженої наказом МВС України від 28 квітня 2009 року № 181, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 20 серпня 2009 року за № 786/16802) (далі - Картотека невідкладних дій) або за рішенням начальників чи відповідальних по ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганах.

4.4. За фактами невиїзду начальників ОВС та керівників органів досудових розслідувань або осіб, які виконують їх обов’язки, на місце скоєння тяжких, особливо тяжких злочинів, кримінальних правопорушень та інших подій, що можуть викликати суспільний резонанс, призначаються службові розслідування, які проводяться у триденний строк.

4.5. Начальники і відповідальні по ОВС та інші працівники міліції при виїзді на місця подій зобов'язані мати при собі вогнепальну зброю, засоби бронезахисту та бути одягнені у формений одяг (працівники оперативних підрозділів, крім відповідальних по ОВС, можуть бути у цивільному).

4.6. У разі неможливості негайного реагування силами добових нарядів на отримані повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події начальник міськрайліноргану або особа, яка виконує його обов'язки (відповідальний по ОВС), визначає додаткові сили і засоби, що необхідно задіяти для реагування на ці повідомлення, та дає доручення черговому щодо їх направлення на місця подій.

4.7. Начальники ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганів забезпечують підтримання постійної готовності сил і засобів до реагування на повідомлення, навчання особового складу діям у типових та екстремальних ситуаціях, підвищення його професійної майстерності, ужиття заходів щодо недопущення втрат та поранень працівників ОВС.