Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка заоч-2010-11 (2сем).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
902.66 Кб
Скачать

Програма

ТАБЛИЧНІ ПРОЦЕСОРИ. MICROSOFT EXCEL.

Історія появи і розвитку електронної таблиці (табличного процесора, ТП). Основні поняття інтерфейсу: робоча книга, аркуш, електронна таблиця, клітка, блок кліток, діапазон.

Інтерфейс Microsoft Excel. Типи та формати даних. Формати представлення числових даних.

Узагальнена технологія роботи в ТП: формування структури електронної таблиці, робота з даними, представлення вихідних даних в графічному виді, друк. Робота з ЕТ. Створення, редагування та форматування. Обчислення в Excel.

Технологія роботи в Microsoft Excel.

Особливості введення даних в ЕТ. Редагування ЕТ: редагування вмісту кліток; переміщення та копіювання вмісту кліток, блоків, стовпців, рядків та діапазонів; редагування структури ЕТ. Способи форматування ЕТ. Обчислення (формули, функції, копіювання і переміщення формул, імена в формулах).

Графічні можливості ТП. Створення та редагування діаграм в ЕXCEL.

Захист даних у Microsoft Excel. Захист робочої книги від читання і запису змін. Захист робочої книги від структурних змін. Захист листа робочої книги від структурних змін. Захист осередків листа і приховання формул.

Друк документів Excel.

Область друку. Попередній перегляд. Параметри друку.

Принципи побудови обчислювальних мереж

Визначення і структура обчислювальної мережі.

Апаратні компоненти мережі: комп’ютери (робочі станції, сервери) та комунікаційне устаткування (фізичне передавальне середовище та апаратура передачі даних).

Програмні компоненти мережі.

Основні характеристики (вимоги) сучасних обчислювальних мереж (продуктивність, надійність, керованість, розширюваність, прозорість, інтегрованість та ін.).

Ознаки класифікації обчислювальних мереж. Класифікація мереж за територіальною ознакою. Порівняльна характеристика локальних та глобальних комп’ютерних мереж.

Архітектура відкритих систем. Еталонна МВВС/МОС.

Взаємодія процесів в ЕОМ. Взаємодія процесів у мережі. Архітектура відкритих систем. Основні положення концепції архітектури ВС. Еталонна модель взаємодії відкритих систем ВВС/МО. 7 рівнів МВВС. Основні функції рівнів програмного забезпечення КМ. Стек комунікаційних протоколів. Міжнародні стандарти в області протоколів.

ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЛОКАЛЬНИХ КОМПЮТЕРНИХ МЕРЕЖ (ЛКМ)

Фізичне передавальне середовище та технічні засоби з’єднання комп’ютерів в ЛКМ .

Типові топології ЛКМ. Шинна, кільцева, зіркова топології та їх особливості. Метод доступу. Архітектура ЛКМ.

Програмне забезпечення КМ.

Концепції побудови мережного програмного забезпечення. Функції і характеристики мережних операційних систем (ОС). Управління взаємодією К в мережі. Однорангові мережі та мережі з виділеним сервером.

Загальна характеристика ОС Windows NT.

Проблеми безпеки і захисту інформації в ЛКМ.

ГЛОБАЛЬНА КОМП'ЮТЕРНА МЕРЕЖА INTERNET

Загальні відомості. Особливості будови Internet. Топологія, структура та архітектура мережі. Стек протоколів TCP/IP.

Мережні сервіси.

Принцип реалізації сервісів. Сервіс FTP, електронна пошта, списки розсилки (Mail Lists), групи новин або телеконференції (Usenet), сервіс віддаленого доступу (Telnet), IRC, ICQ.

Сервіс WWW . Основні терміни і поняття: WWW, сервіс WWW, гіпертекст (гіпермедіа), гіперпосилання, Web-сторінка, Web-документ, гіперпростір, Web–вузол, "домашня сторінка", Web-портал, Web-канал, Web-браузер, мова гіпертекстової розмітки HTML.

Сервіс DNS. Система доменних імен. Домен. Доменна адреса вузла.

Системи інформаційного пошуку мережі Інтернет: предметні каталоги; автоматичні індекси.

Адресація ресурсів в Інтернет. URL-адреса.

Підключення користувачів до мережі INTERNET. Виділене та комутоване фізичне підключення. Підключення локальної мережі.

Призначення, можливості та технологія роботи з клієнтським ПЗ Internet Explorer, Outlook Express.

МОВА HTML. СТВОРЕННЯ WEB-ДОКУМЕНТІВ.

Основні поняття та управляючі конструкції HTML. Структура HTML-документа. Функціональні блочні елементи. Гіпертекстові посилання. Web-графіка. Форматування тексту. Списки. Таблиці. Відображення кількох документів. Фрейми. Інтерактивні Web-сторінки. Форми.

Способи створення HTML-документа.

Призначення та можливості редактора Front Page Express. Технологія роботи програмному середовищі Front Page Express. Засоби автоматизації.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ. MS POWERPOINT, ЯК ЗАСІБ ПІДГОТОВКИ ПРЕЗЕНТАЦІЙ.

Презентація як засіб представлення ідей. Підвищення ефективності презентацій.

Основні можливості Microsoft PowerPoint як засобу створення презентацій. Інтеграція PowerPoint з Microsoft Office і іншими програмами

Структура документів PowerPoint. Об’єкти та їх властивості. Властивості слайду та документу. Режими роботи з документом. Засоби автоматизації створення презентацій.

Технологія розробки презентацій засобами PowerPoint. Робота з текстом, таблицями, діаграмами, ілюстраціями, ефектами анімації, звуком і відео. Настроювання дії.

Можливості спільної роботи над документами.

Загальні рекомендації

Основна форма навчальних занять студентів заочної форми навчання - cамостійна робота над навчальним матеріалом, яка складається з вивчення матеріалу за підручниками, виконання практичних завдань на лабораторних заняттях, самоперевірки і виконання контрольних робіт.

Керівництво і контроль за самостійною роботою студентів здійснюється деканатом заочної форми навчання, викладачами кафедри на лекціях, лабораторних заняттях під час настановчої сесії, на консультаціях, в процесі рецензування та перевірки контрольних робіт в міжсесійний період, а також під час підготовки та проведення іспиту в період екзаменаційної сесії.