Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

БТТ / Модуль 6 / 6.2 Практичні заняття

.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
95.74 Кб
Скачать

Організовуючи відновлення озброєння і техніки бою, необхідно враховувати те, що несправні машини знаходяться в опорних пунктах під безперервним вогнем, а іноді може виникнути загроза їх захоплення або знищення противником. В цих умовах необхідно передбачити своєчасну евакуацію всього ремонтного фонду. При стійкому характері ведення бою в обороні евакуація машин, які вийшли з ладу, здійснюється танковими тягачами, що входять до складу РЕГ батальйону, а також евакозасобами старшого начальника. В першу чергу в найближчі укриття евакуюються машини, які знаходяться під вогнем супротивника, а також потребуючі найменшого ремонту та об'єму відновлювальних робіт. При цьому в найближчі укриття пошкоджені машини евакуюються засобами РЕГ батальйону, а в подальшому - евакуація здійснюється засобами полку і дивізії. Пошкоджені машини, які здатні вести вогонь, можуть бути евакуйовані з вогневих позицій для подальшого ремонту тільки з дозволу командира батальйону після відбиття атаки супротивника. Для зменшення ймовірності враження танкових тягачів, повторного ураження пошкоджених машин, їх прикривають вогнем своєї артилерії або димовою завісою. При вклиненні супротивника в оборону негайно приймаються енергійні міри для евакуації всього ремонтного фонду, який може бути захоплений. Евакуація пошкоджених машин в безпечне місце під укриття підрозділів другого ешелону здійснюється танковим тягачем РЕГ батальйону та евакозасобами полку і дивізії.

Забезпечення АБТМ в ході оборонного бою здійснюється за рахунок запасів, які є в наявності в підрозділі для бою. Запасні частини, яких не вистачає, отримують зіі складів військово-технічного майна полку за заявою ЗКО батальйонів, які вони надають в технічну частину полку. Підвезення майна в батальйони першого ешелону здійснюється транспортом роти матеріального забезпечення полку, в підрозділі другого ешелону - транспортом цих підрозділів.

Основним документом, який веде ЗКО в ході оборони є робоча карта, на яку він наносить місця знаходження пошкодженних машин з вказівкою типу, номеру, характеру пошкодження, часу виходу з ладу, рівень радіоактивного зараження, а також прийняте рішення по відновленню. Крім робочої карти ЗКО батальйону в ході оборони веде також "Журнал реєстрації машин, які вийшли з ладу".