Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.docx
Скачиваний:
61
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
60.19 Кб
Скачать

2. Аналіз ресурсів підприємства

 У даному розділі нам потрібно проаналізувати склад, рух тавикористання ресурсів ТОВ «Вог Рітейл».

2.1. Вивчення обсягів та структури виробництваі реалізації продукції –

2 дні

Аналізується динаміка виконання підприємством планових обсягів виробництва продукції та обсягів реалізації. Визначаються основні види продукції, обсяги їх випуску за попередній та звітний періоди, частка кожного виду продукції (робіт, послуг) у загальному обсязі виробництва. За всіма показниками визначається відхилення у відсотках порівняно з попереднім періодом та з плановими показниками. Проаналізувати зміни, що сталися в товарній структурі підприємства в тому числі і за зовнішньоекономічними операціями. Вивчається також обсяги експортованої продукції, імпортованих виробничих ресурсів, виробничі зв'язки з постачальниками і покупцями за кордоном. У торговельно-посередницьких підприємствах основними видами діяльності є операції з роздрібної та гуртової торгівлі, а основною їх характеристикою є товарооборот. Аналіз діяльності торговельно-посередницьких підприємств проводиться шляхом зіставлення вартості товарообороту за період, що аналізується, із базовим періодом. Аналізуються відхилення від досягнутого рівня, уточнюються причини відхилень, намічаються заходи, які приведуть до поліпшення діяльності підприємства. Крім того проведіть аналіз асортиментної структури товарного обороту. Результати аналiзу оформлені в таблицi 1.

Таблиця 1

Динаміка обсягів реалізованої продукції у фактичних цінах без пдв

Показники

Одиниці виміру

Роки

Попередній рік

Звітний рік

Обсяг реалізованої продукції

Тис.грн

-

Зміна у порівнянні з базовим роком(в%)

%

-

Зміна у порівнянні з попереднім роком(в%)

%

-

2.2. Аналіз витрат виробництва і обігу - 1 день

Аналіз витрат на виробництво продукції, робіт, послуг передбачає вивчення їх структури за економічними елементами. Він показує, як змінюється частка економічних елементів в звітному періоді проти базового періоду, а також за рахунок зростання (чи зменшення) якого елемента затрат змінюється собівартість виробленої продукції. Аналіз витрат на виробництво та реалізацію продукції здійснюється також за калькуляційними статтями. Необхідно вивчити механізм калькулювання собівартості продукції, склад витрат, що входять до одноелементних і комплексних калькуляційних статей.Розраховується показник витрат на одну гривню товарної продукції та аналізується його динаміка.

Витрати обігу туристичного підприємства також аналізуються за економічними елементами і калькуляційними статтями. Розраховуються показники витратовіддачі, дохідності і прибутковості витрат обігу. Аналiз провести в таблицi 2

Таблиця 2

Аналіз структури операційних витрат пiдприємства

Елементи операційних витрат

Роки

Відхилення від попереднього року

Попередній рік

Звітний рік

Тис.грн.

%

Тис.грн.

%

Тис.грн.

%

1.Операційні витрати підприємства в т. ч.

- матеріальні витрати

- витрати на оплату праці

- відрахування на соціальні заходи

-інші операційні витрати

2.Витрати на 1 грн. продукцiї

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]