Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
G_Berezova.docx
Скачиваний:
292
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
716.14 Кб
Скачать

Екзерсис на пальцях

Па ешаппе ан турнан в другій позиції на 90°.

Па де бурре дессю-дессу ан фас і епольман.

Гліссад ан турнан на 180°.

Сіссонн семпль ан турнан на 90° і 180°.

Сіссонн увер на 45° у всіх напрямках в позах (без просування).

Релеве на одній нозі, друга нога в положенні сюр ле ку-де-п'є.

Па баллоне вперед на еффасе і в сторону на місці (2 - 4 рази).

Па жете в позах (без просування).

Па польки в усіх напрямках.

Препарасьон для піруету з п'ятої позиції.

Тур (пірует) ан деор та ан дедан з п'ятої позиції.

Стрибки на пальцях

Соте в п'ятій позиції на місці. Шанжман де п'є ан фас.

ОПИС ВПРАВ

Екзерсис біля станка

Батман сутеню на 90°

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: ноги в п'ятій позиції, права по­переду.

Виконується 1 такт вступу: На «раз», «два» — стояти в п'ятій позиції, сильно підтягнувши корпус і ноги. На «три», «чотири» — піднятися на півпальці, руки у попередньому по­ложенні.

На «раз» - працюючу (праву) ногу підняти через ку-де-п'є до середини коліна, праву руку підняти в першу позицію, голову нахилити ліворуч, підтя­гуючи більше корпус.

На «два» — праву ногу, збільшуючи виворітність, винести вперед на 90° (за принципом батман девелоппе), ліву ногу, торкаючись п'яткою підлоги, опустити

117

на демі-пліє, праву руку відкрити в другу позицію, голову повернути праворуч.

На «три» - праву ногу поступово опустити і, торкаючись витягнутими пальцями підлоги, підтягнути в п'яту позицію, ліву ногу поступово витягнути.

На «чотири» — обидві ноги витягнути одночасно в п'яту позицію на пі в паль­цях, корпус підтягнутий.

Рух виконують в сторону і назад (рис. 113).

Томбе з півповоротом сюр ле ку-де-п'є (ан деор та ан дедан)

Півповорот ан деор.

Музичний розмір 2/4. Вихідне положення: ноги в п'ятій позиції, права по­переду.

Підготовка: на перший акорд — праву ногу винести в другу позицію на 45°; на другий — праву руку через першу позицію відкрити в другу, голову поверну­ти праворуч.

На «раз» — праву ногу опустити на демі-пліє, підмінюючи попереду ліву ногу, яку одночасно підняти на ку-де-п'є позаду. Праву руку опустити у підго­товче положення трохи вище, голову, повертаючи праворуч, злегка опустити.

На «два» — поворот ан деор на 180° на правій нозі ліворуч (в напрямку до палки). Починаючи півповорот, праву ногу підняти на високі півпальці, сильно витягнувши коліно, корпус нерухомий; ліву ногу, збільшуючи виворітність, пе­ревести вперед на умовне ку-де-п'є. Праву руку підняти вперед у першу пози­цію, голову повернути праворуч. Закінчуючи півповорот, праву руку опустити на палку, а ліву через першу позицію відкрити в другу, голову повернути лі­воруч.

Півповорот ан дедан.

Музичний розмір 2/4. Вихідне положення: ноги в п'ятій позиції, права по­переду.

Підготовка: на перший акорд — праву ногу винести на 45° в другу позицію; на другий — праву руку через першу позицію відкрити в другу, голову поверну­ти праворуч.

118

На «раз» — праву ногу опустити на демі-пліє, підмінюючи позаду ліву ногу, яку одночасно підняти на умовне ку-де-п'є. Права рука і голова у попередньому положенні.

На «два» — поворот ан дедан на 180° на правій нозі праворуч (в напрямку від палки). Починаючи півповорот, праву ногу підняти на високі півпальці, силь­но витягнувши коліно, корпус нерухомий; ліву ногу, збільшуючи виворітність, перевести на умовне ку-де-п'є позаду. Ліву руку підняти вперед в першу пози­цію, відкриваючи її в другу позицію на закінчення повороту. Праву руку опус­тити на палку, голову повернути ліворуч.

Повний поворот

Поворот в напрямку до станка (ан деор).

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: ноги в п'ятій позиції, права по­переду. Ліва рука опущена на палку, права в другій позиції, голова повернута праворуч.

Затакт. Демі-пліє. На «раз» — різко піднятися на високі півпальці в п'ятій позиції, права рука в другій позиції, голову повернути ан фас. На «два» — поворот на 360° в напрямку до станка. Ноги, зберігаючи щільну п'яту позицію, міняються в повороті, причому першими починають і закінчують поворот п'ятки: вони повертаються вперед, що надає їм якомога більшої виворітності.

Ліва нога наприкінці повороту переходить вперед в п'яту позицію. Руки в повороті з'єднати в першій позиції, на закінчення повороту ліву руку опустити на палку, праву відкрити в другу позицію. Голова під час повороту ніби запіз­нюється, затримуючись на початку повороту в попередньому положенні, і тільки в останній момент повороту швидким рухом, ніби «наздоганяючи» корпус, по­вертається ан фас.

На «три» — стояти на півпальцях в п'ятій позиції.

На «чотири» — демі-пліє і поворот виконати з іншої ноги.

Повний поворот в напрямку від станка виконується за таким же принципом, як і поворот до станка, але у вихідному положенні (п'ята позиція ніг) права нога позаду, на закінчення повороту вона переходить в п'яту позицію вперед.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]