Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1Sbornik_zadach-1.doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
707.58 Кб
Скачать

Управління та структура підприємства

Задача 1

На машинобудівельному заводі виконуються такі виробничі процеси: литво; гаряче кування і штампування; ремонт зданій, споруді догляд за ними; виготовлення та ремонт інструментальної оснастки; транспортування й зберігання матеріальних цінностей; механічна обробка; термічна обробка; контроль за якістю; збірка деталей в вузли, збірка вузлів в машину, метрологічне обслуговування, контроль та випробування, матеріально технічне обслуговування, енергозабезпечення.

Провести класифікацію наведених процесів на: основні, допоміжні, обслуговуючі.

Задача 2

Класифікувати за певними ознаками цеха: ливарний, ковальський, пресовий, модельний, заготовчий, експериментальний, механоскладальний, електроремонтний, цех електропостачання, лінійно-кабельний телефонної компанії, ремонтно-механічний, інструментальний, столярний, пошивний, закройний, транспортний цех, лабораторія якості, склад готової продукції, електричні підстанції, цех ширвжитку, утилізація відходів, купажний, цех спиртопалення, цех розливу безалкогольних напоїв, тарний.

Задача 3

Основним видом діяльності ПАТ "Одескабель" є виробництво і реалізація телефонних кабелів зв'язку, волоконно–оптичних, силових кабелів та ЛАН кабелів.

На території заводу розташовані: адміністративно - побутовий корпус; виробнича будівля, яка включає в себе: цеха №1, №2, №3. На території знаходяться ремонтний цех, де відбуваються всі види ремонтних робіт; склади матеріально – технічного забезпечення, транспортний цех, де зберігаються транспортні засоби підприємства; ремонтно-механічна майстерня, яка здійснює ремонт, наладку, монтаж технологічного та іншого обладнання; парокотельна дільниця; електромайстерня; столярна майстерня; електро-технологічна лабораторія; відділ реклами та PR; ремонтно-будівельна дільниця; митно-брокерське бюро; лікувально-оздоровчий центр; центр харчування; житлово-експлуатаційна дільниця; база – стоянка; відділ технічної якості; відділ капітального будівництва; служба інформаційних технологій; тарний цех; експедиція готової продукції; котельня; міні - АТС.

Провести класифікацію структурних підрозділів.

Задача 4

Класифікувати цеха за типами спеціалізації виробничої структури: ливарний, ковальський, пресовий, модельний, ремонтно-механічний, цех моторів, шасі, пошивний, цех ширвжитку, цех видержки коньячних спиртів, цех спиртопалення, ремонтний, інструментальний, енергетичний, експериментальний, цех розливу безалкогольних напоїв, тарний, купажний.

Задача 5

Проаналізувати економічність управління в різних цехах підприємства за даними таблиці 1

Таблиця 1

Вихідні дані для розрахунків

Цехи

Середньорічна чисельність працюючих, осіб.

Річний фонд заробітної плати, тис. грн

Всього

Управлінський персонал

Всього

Управлінський персонал

Цех №1

220

26

286

51,5

Цех №2

640

42

768

7608

Цех №3

70

14

98

20

Ринкове і державне регулювання діяльності підприємств та форми суспільної організації виробництва

Задача 6

У базисному році кабельний завод випустив продукції на 320 тис. грн., у тому числі шнурів та провідників – на 135 тис. грн., високочастотних кабелів – на 80 тис. грн., кабельно-проводникової продукції – на 45 тис. грн., товарів народного споживання 30 тис. грн. Планом передбачається, що підприємство випустить шнурів и провідників на 190 тис. грн., кабелів – на 155 тис. грн., товарів народного споживання 65 тис. грн. Загальний парк устаткування на підприємстві за цей період часу збільшиться з 540 до 950 одиниць, у тому числі спеціальних верстатів і машин – з 400 до 850 одиниць, устаткування встановленого в потокових лініях з 9 до 45 одиниць. Номенклатура продукції, що випускається, скорочується з 360 до 250 видів.

Визначити рівень спеціалізації, використовуючи можливі показники.

Задача 7

Собівартість товарної продукції заводу в базисному році склала 6 тис. грн., у звітному році вона збільшилася до 8 тис. грн. Вартість напівфабрикатів, деталей і вузлів, отриманих підприємством в порядку кооперації, склала відповідно 0,1 і 0,3 тис. грн.

Визначити міру розвитку виробничої кооперації даного підприємства з іншими підприємствами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]