Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_kursovi_z_dists_planuv_2007.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

1. Вибір теми та порядок виконання курсової роботи

Студентам надається право вибору теми курсової роботи. Під час формулювання теми слід керуватися, наведеною у цих методичних вказівках, тематикою (див. додаток 1), яка має орієнтовний характер і періодично коригується та уточнюється з урахуванням змін, що відбуваються в економічній теорії і практиці. Студент має право запропонувати для розроблення тему, яка відсутня у переліку рекомендованої тематики, але при обов’язковому дотриманні умови, що назва теми та спрямованість роботи відповідатимуть змісту дисципліни “Планування діяльності підприємства”.

Під час вибору теми слід ураховувати її актуальність, можливість ефективного використання літературних джерел, статистичної та іншої інформації, на базі якої виконуватиметься дослідження; наявність власних наукових напрацювань (дослідження, проведені студентом у курсовій роботі з дисципліни “Економіка підприємства”) та можливість у подальшому написання за цією проблемою дипломної роботи.

Виконання курсової роботи повинно проводитись у такому порядку:

  • вибір теми курсової роботи, узгодження її з науковим керівником;

  • підбір літератури та її вивчення;

  • складання плану курсової роботи та узгодження його з науковим керівником;

  • збір і обробка вихідних матеріалів, їх аналіз обґрунтування висновків та пропозицій;

  • оформлення курсової роботи;

  • захист курсової роботи.

2. Обсяг, структура та зміст курсової роботи

Курсова робота повинна мати чітку та логічну побудову. Загальний обсяг роботи – 25-30 сторінок, враховуючи додатки.

Рекомендується така структура курсової роботи:

  • титульний лист;

  • зміст;

  • вступ;

  • основна частина (перший, другий, третій розділи);

  • висновки (заключення);

  • список використаної літератури;

  • додатки (якщо вони є).

Титульний лист курсової роботи містить найменування теми та дисципліни, з якої виконується курсова робота, дані про автора і наукового керівника (див. додаток 2).

Зміст включає перелік складових частин роботи (вступ, глави, висновки, тощо) із вказівкою сторінок, на яких вони розміщені.

У вступі до курсової роботи обґрунтовуються актуальність обраної теми, її наукове та практичне значення, коротко характеризуються стан проблеми та питання, що вимагають рішення, формулюються мета і завдання роботи, визначаються методи та інформаційна база дослідження. Рекомендований обсяг вступної частини - 1-2 сторінки.

В основній частині курсової роботи мають бути розглянуті теоретичні питання та стан досліджуваної проблеми.

Рекомендується основну частину поділити на розділи і параграфи. Наприкінці кожного розділу і параграфу потрібно робити узагальнення і стислі висновки з розглянутого питання та надати рекомендації.

Кількість розділів та параграфів не регламентується, вона залежить від характеру і змісту роботи.

У першому розділі аналізуються теоретичні аспекти теми, яку вибрав студент. У ньому висловлюються аргументовані власні думки на ті, чи інші точки зору щодо проблеми, що досліджується, які викладені авторами опублікованих наукових робіт.

У другому розділі розглядається стан питання, що досліджується, виявляються проблеми та недоліки та здійснюється економічний аналіз зібраного матеріалу, використовуючи статистичні, математичні та економічні засоби аналізу.

У третьому розділі на базі зроблених у попередніх главах висновків і виявлених у другій главі проблем та недоліків питання, що досліджується, намічаються шляхи вдосконалення, які на погляд студента, сприятимуть реалізації виявлених резервів, та розроблюються рекомендації щодо здійснення цих шляхів.

Усі методики і алгоритми, які представлені у другій і третій главах, слід підтвердити прикладами розрахунків на підставі умовних даних.

У висновках (заключенні) узагальнюються висновки, які були отримані за результатами дослідження. Висновки – це синтез послідовного логічного та злагодженого викладання здобутих результатів та їх співвідношення з загальною метою і конкретними завданнями, поставленими та сформульованими у “Вступі”.

Список літератури – це перелік джерел наукової, методологічної, статистичної інформації, використаної під час виконання роботи. Список літератури повинен містити перелік усіх першоджерел, на які були посилання у тексті роботи або які використовувались під час написання курсової роботи.

Додатки. Вся інформація, представлена у текстовій, табличній, графічній формі, яка не ввійшла до складу основної частини, але яку студент вважає за доцільне помістити у курсову роботу, треба віднести у додатки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]