Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_kursovi_z_dists_planuv_2007.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

3. Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути надрукована або виконана у рукописному варіанті грамотно, охайно, без помарок та виправлень.

Текст курсової роботи треба розміщувати з однієї сторінки на білому аркуші паперу формату А4 (210х297мм), залишаючи поля: ліве – не менше 30мм, праве – не менше 10 мм, зверху і знизу – не менше 20 мм.

Найменування структурних частин (зміст, вступ, назви розділів, параграфів, висновки, список літератури, додатки) пишуться (друкуються) великими літерами симетрично до тексту.

Викладення тексту кожного розділу, а також вступу, висновків та списку літератури слід починати з нової сторінки.

Заголовки параграфів пишуть (друкують) з великої літери і з “червоного” рядка.

Відстань між заголовками та текстом не повинна перебільшувати 20мм. Якщо заголовок складається з двох речень, то їх розділяють крапкою. Крапка наприкінці заголовка не ставиться.

Скорочення слів у тексті, крім загальноприйнятих, не допускається.

Кожний розділ та параграфи в межах розділу нумеруються арабськими цифрами, наприклад:

  1. 1. Сутність прибутку і її планування на підприємстві

1.1. Прибуток як економічна категорія

  1. 1.2. Основні передумови планування прибутку на підприємстві

1.3. Планування прибутку підприємства як об'єктивно необхідний процес

Вступ, Висновки та Список літератури не нумеруються.

Нумерація сторінок курсової роботи має бути наскрізною; номер сторінки проставляється арабськими цифрами у правому верхньому кутку. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, але номер на ньому та на аркуші зі змістом (друга сторінка) не проставляється. Номера сторінок починають проставляти зі сторінки 3.

Формули, які наводяться в роботі, слід виконати за допомогою редактора формул або вписати чорним чорнилом (пастою) і нумерувати арабськими цифрами у круглих дужках праворуч від формули. Номер складається з номера розділу та порядкового номера формули, розділених крапкою. Наприклад: (1.3) – третя формула першого розділу. Нумерацію формул здійснюють окремо від нумерації таблиць та нумерації малюнків.

Цифровий матеріал, який студент вважав за доцільне вмістити у текст курсової роботи, як правило, подається у табличній формі. Кожна таблиця повинна мати заголовок (найменування), який відображає її зміст. Нумерація таблиць здійснюється таким чином: справа над заголовком з великої літери пишуть слово “Таблиця” та її порядковий номер (знак № перед цифрою не ставиться). Номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці в даному розділі. Наприклад: Таблиця 1.3. – третя таблиця першого розділу. Нумерацію таблиць здійснюють окремо від нумерації формул та нумерації малюнків.

При оформленні таблиць слід дотримуватись певних правил. Зокрема, колонки таблиці нумерують тільки у тих випадках, коли у тексті є на них посилання або у випадку переносу таблиці (її продовження на наступній сторінці), в цьому разі у правому верхньому кутку сторінки пишуть “Продовження табл. 1.3.”, не повторюючи заголовка таблиці та найменувань колонок, далі вказують номери колонок і продовжують таблицю.

Таблицю розміщують у тексті курсової роботи після першого посилання на неї. Розрахункові таблиці, що мають великий обсяг, доцільно винести у додатки до курсової роботи, але з обов’язковим посиланням на них у тексті.

Ілюстративний матеріал (схеми, діаграми, графіки, тощо) іменуються рисунками. Рисунки нумеруються послідовно в межах глави арабськими цифрами, під рисунком. Розміщуються рисунки після посилання на них у тексті роботи. Кожний рисунок повинен мати коротку назву, яка розміщується під рисунком, після його номера, наприклад, “Рис. 3.1. Графік росту процентних ставок” (3.1. - перший рисунок третьої глави).

Також у тексті обов’язково мають бути зроблені посилання на джерела, з яких була запозичена будь-яка статистична інформація, рисунки, таблиці, формули, а також цитати, які наведені у курсовій роботі. Посилання на першоджерела можна робити у виносках знизу під текстом на відповідній сторінці (у посиланні вказують прізвище та ініціали автора, найменування джерела, видавництво, рік видання, сторінку). Кращий спосіб полягає у використанні квадратних дужок, в яких зазначається порядковий номер джерела у списку використаної літератури та відповідна сторінка, наприклад: [10,с.17] – сторінка 17 літературного джерела, яке в списку використаної літератури значиться під номером 10. Запозичення цитат без посилання на літературне джерело не допускається.

Список літератури складає одну із істотних частин курсової роботи і відображає самостійну творчу роботу студента.

Джерела інформації, що були використані у курсовій роботі, наводяться у такій послідовності:

  • закони України;

  • постанови, укази, інструкції та інші нормативні акти;

  • наукова, навчально-методична, спеціальна література, видана українською або російською мовами;

  • наукова, навчально-методична, спеціальна література, видана іноземними мовами.

У кожному з перелічених підрозділів списку літератури першоджерела розміщуються в алфавітному порядку (згідно з українським (російським) або латинським (для іншомовних видань) алфавітом).

Додатки до курсової роботи розміщуються після списку використаних джерел та оформлюються таким чином: у правому кутку рядка над заголовком малими літерами з першої великої літери пишуть слово “Додаток___” і велику літеру або цифру, яка позначає додаток. Послідовність розміщення додатків визначається порядком появи посилань на них у тексті курсової роботи. Перед додатками повинен бути аркуш зі словом “Додатки”, який розміщується посередині аркуша.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]