Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по практике ТР.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
265.73 Кб
Скачать
    1. Оформлення результатів проходження практики та її захист

Після завершення виробничої практики студенти подають на кафедру (безпосередньо керівнику практики) для перевірки таку документацію:

  • Щоденник проходження практики;

  • Звіт про виконання програми виробничої практики;

  • Підписану та звірену керівником установи (організації), де відбувалася практика, характеристику, складену за результатами діяльності студента-практиканта.

Звіт про проходження практики оформлюють за загальними вимогами щодо творчої роботи студентів на стандартних аркушах (обсяг – щонайменше 20 аркушів) за таким планом:

  • Титульна сторінка (див. додаток 1);

  • Вступ (резюме практичної діяльності);

  • Зміст звіту;

  • Розкриття змісту практичної діяльності відповідно до розділів програми практики;

  • Висновки і пропозиції;

  • Додатки.

Звіт повинен бути конкретним та стислим. Звіт має обов’язково містити графічний матеріал (схеми, таблиці, рисунки, діаграми, графіки), який наочно розкриває суть виконаної роботи і особливо – результати виконаного управлінського та економічного дослідження.

Додатками до звіту можуть бути зразки зібраних первинних документів (організаційних, господарських, ділових), аналітичні таблиці, схеми та інші матеріали, що характеризують господарську діяльність організації.

Звіт перевіряють і затверджують керівники практики від бази практики і кафедри менеджменту та туризму НТУ.

Захист результатів технологічної практики відбувається в останній день практики шляхом виставлення керівником практики від ВУЗу диференційованого заліку.

4. Техніко-економічна практика

4.1. Загальні положення.

Згідно з навчальним планом і програмою виробничої практики після чотирьох курсів навчання (8 семестр) студенти спеціальності «туристичний менеджмент» проходять техніко-економічну практику.

Під час проведення цієї практики студент повинен оволодіти навиками проведення техніко-економічного аналізу роботи туристичного підприємства, проаналізувавши фінансову звітність підприємства.

Об”єктами практики є турфірми, автотранспортні підприємства, які здійснюють перевезення туристів, відділи з організації та надання турпослуг різних підприємств, експедиційні, логістичні та інші центри, що прямо чи опосередковано обслуговують туристичну галузь.

Фінансова звітність визначена Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку (П(С)БО) як бухгалтерська звітність, яка відображає фінансовий стан підприємства і результати його діяльності за звітний період. Метою такої звітності є забезпечення загальних інформаційних потреб широкого кола користувачів, які покладаються на неї як на основне джерело фінансової інформації під час прийняття економічних рішень.

Для прийняття економічних рішень користувачами фінансових звітів необхідна інформація про фінансовий стан, результати діяльності та зміни у фінансовому стані підприємства. Зазначені інформаційні потреби обумовили склад фінансової звітності. За П(С)БО, до неї відносяться:

  • баланс;

  • звіт про фінансові результати;

  • звіт про рух грошових коштів;

  • звіт про власний капітал;

  • примітки до звітів.

Інші звіти (звернення ради директорів до акціонерів, звіт керівництва компанії, звіт аудитора тощо), які включені до звітності підприємства, не є фінансовою звітністю.

У звіті про техніко-економічну практику необхідно навести характеристику об”єкта практики за поданою нижче методикою: