Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
102.4 Кб
Скачать

28. Підготовка оборони. Що вона включає, розкрити організацію бою.

Підготовка оборони включає:

1. Організація бою: а)прийняття рішення; б)доведення завдання до підлеглих; в)організація вогневого враження противника; г)організація всебічного забезпечення бою; д)організація взаємодії, е)організація управління.

2. Підготовка підрозділів до виконання поставлених завдань.

3. Заняття оборони та інженерне обладнання позицій.

4. Контроль готовності до виконання бойового завдання і надання підлеглим необхідної допомоги.

29. Система вогню мб (мр) у обороні. (Показати схемою).

Система вогню - організована за єдиним планом в підрозділах, частинах і з’єднаннях, застосування вогню всіх видів зброї для надійного ураження противника.

Етапи системи вогню:

1.Рубежі загороджень та ділянки зосередженого вогню альтелерії та мінометів.

2.Зони вогню протитанкових заходів.

3.Зони суцільного багатошарового вогню з усіх видів зброї.

4.Підготований маневр вогню.

30. Інженерне обладнання опорного пункту. Розкрити почерговість інженерного обладнання.

Інженерне обладнання позицій проводиться з метою:

1.Підвищення ефективності застосування зброї та бойової техніки. 2.Захист підрозділів від ядерних ударів та інших засобів ураження противника. 3.Нанесення противнику втрат та перешкоду його дій.

Інженерне обладнання району оборони починається негайно після визначення позицій підрозділам.

У першу чергу влаштовуються заго­родження перед позицією бойової охорони і переднім краєм оборони; розчищаються смуги обзору і обстрілу; відриваються окопи для танків, бойових машин піхоти та інших вогневих засобів; споруджуються будівлі для командно-спостережних і медичних пунктів; улаштову­ються перекриті щілини; маскується озброєння і техніка; обладнуються вогневі рубежі для танкового і механізованого батальйону, які знаходяться у другому ешелоні, підготовляються шляхи висування до цих рубежів;

У другу чергу дообладнуються ротні та взводні опорні пункти; відриваються окопи для танків, бронетранспортерів на запасних вогневих позиціях; створюється і вдосконалюється система траншей; дообладнуються командно-спостережні ї медичний пункти; обладнуються основні фальшиві об'­єкти; додатково обладнуються загородження.

Надалі розвивається система траншей і ходів сполучення в районі оборони; наро­щується система загороджень; додатково розвивається сітка шляхів маневру підрозділів, підвозу і евакуації.

31. Наступ, його мета, суть, види наступу та способи переходу у наступ.

Наступ – це

Наступ проводиться з метою розгрому противника і оволодіння важливими районами місцевості.

Сутність сучасного наступу полягає в ураженні противника усіма наявними засобами в рішучій атаці. Прориві оборони противника, стрімкому просуванні військ в глибину оборони противника в полоненні або знищенні живої сили противника. Знищенні або захопленні бойової техніки та захопленні рубежів, районів місцевості.

Способи наступу: 1. наступ сходу, 2. наступ із безпосереднього зіткнення з противником.

Види наступу: наступ може вестися на противника, який обороняється, наступає або відходить.

Наступ на противника, який обороняється, здійсню­ється з положення безпосереднього зіткнення з ним або з ходу. Він, як правило, починається проривом оборо­ни противника.

Наступ на противника, який наступає, ведеться шляхом зустрічного бою, а наступ на противника, який відступає, ведеться шляхом переслідування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]