Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
102.4 Кб
Скачать

35. Бойові завдання та бойові порядки підрозділів та частин у наступі.

Бойове завдання визначається:

1.Задумом бою старшого командира.

2.Характером оборони та станом протистоящого противника.

3.Бойовими можливостями свого підрозділу з враженням сил та засобів посилення.

4.Характеристерами місцевості.

Підрозділам та частинам у наступі вказується: найближче завдання, подальше завдання, та напрямок продовження наступу. Для рот найближчі, та напрямки продовження в наступі. Бойовий порядок будується в 2 або 1 ешелон.

34. Наступ підрозділів з положення безпосереднього зіткнення з противником. Порядок переходу у наступ. (Показати схемою).

В установлений час за сигналом старшого командира починається вогнева підготовка атаки.

Підрозділи, які знаходяться у безпосередньому зітк­ненні з противником, своїм вогнем знищують і подав­люють вогневі засоби і живу силу противника в опорних пунктах на першій позиції, У випадку проведення противником контрпідготовки особовий склад, крім спо­стерігачів і обслуги чергових, вогневих засобів, за коман­дами командирів укривається в траншеях та інших укриттях.

36. Підготовка наступу. Що вона включає, розкрити організацію бою.

Наступ проводиться з метою розгрому противника і оволодіння важливими районами місцевості. Підготовка наступу починається з одержанням завдання.

Підготовка наступу включає:

1.Організацію бою (робота командира: а)прийняття рішення; б)доведення завдання до підлеглих; в)організація бойового ураження противника; г)організація всебічного забезпечення бою; д)організація управління; е)організація взаємодії.

2. Підготовка підрозділів до виконання завдання.

3. Підготовка вихідного району.

4.Контроль готовності до виконання завдань та надання підлеглим необхідної допомоги.

45.Вогневе ураження противника у наступі. Складові вогневого ураження противника.

Вогневе ураження.

Етапи вогневого ураження при наступі сходу:

1.Вогневе забезпечення висування.

2.Вогнева підготовка атаки.

3.Вогнева підтримка атаки.

4.Вогневе супроводження наступу у глибині.

44. Механізована рота у обороні. Побудова оборони роти. Опорний пункт. Бойовий порядок. Схема опорного пункту мр.

Механізована рота може оборонятися в першому або другому ешелоні полку (батальйону), в смузі забезпечення або на передовій позиції, складати загальновійськовий резерв або знахо­дитися в протидесантному резерві. Під час виходу з бою і відходу рота може бути призначена в тилову похідну заставу або для дій як підрозділ прикриття.

Побудова оборони роти включає бойовий порядок роти, систему опорних пунктів і вогневих позицій, систему вогню, систему інже­нерних загороджень.

Опорний пункт механізованої роти об­ладнується двома траншеями і складається з опорних пунктів механізованих взводів, позицій вогневих засобів роти і приданих підрозділів, пов'язаних між собою єдиною системою вогню, загороджень і ходів сполучення в межах опорного пункту роти.

Бойовий порядок роти будується в один або два ешелони. Залежно від характеру місцевості взводи в опорному пункті механізованої роти можуть розташовуватися кутом назад, уступом та мати інше розташування, яке забезпечить найкращу організацію системи вогню перед фронтом і на флангах опорного пункту.

Система опорних пунктів і вогневих позицій роти включає: позицію бойової охорони; опорні пункти рот, об'єднані в батальйонний район оборони; вогневі позиції танків, бронетранспор­терів, протитанкових керованих ракетних комплексів та інших штатних і приданих вогневих засобів; траншеї і ходи сполучення. Система опорних пунктів, підготовляється залежно від прийнятого рішен­ня, бойових можливостей роти, наявності часу і характеру місцевості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]