Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГНСС_ІЗДН / Шаблон КР_ГНСС_ІЗДН.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
1.12 Mб
Скачать

4. Порядок виконання роботи:

1. Отримати у викладача свій варіант завдання (див.[3] табл. 5.1).

2. Включити комп’ютер і після завантаження операційної системи, два рази клацнувши лівою кнопкою миші по ярлику SkylockInfo, що розташований на робочому столі Windows, запустити відповідний програмний модуль. Ввести ім’я користувача та пароль, що повідомляються викладачем.

3. Переглянути перелік наявних електронних карт клацнувши лівою кнопкою миші по піктограмі .

4. Вибрати з переліку необхідну карту (Україна 200) і розпочати з нею роботу.

5. Згідно свого варіанту завдання і порядку наведенному у методичних вказівках знайти на карті невідомі пункти маршруту та записати їх географічні координати.

6. Згорнути вікно інформаційного модуля SkylockInfo та завантажити програму Skylock Custom Layers, два рази клацнувши лівою кнопкою миші по відповідному ярлику на робочому столі Windows. Ввести у вікні, що з’явилося, ім’я користувача та пароль, який повідомляє викладач.

7. Обрати з перліку наявних елетронних карт карту “Україна 200”, розгорнути вікно програми на повний екран;

8. Згідно порядку наведенному у методичних вказівках позначити на електронній карті (у межах пунктів обраного маршруту) місцезнаходження вантажозамовників(-відправників), дати їм назву; обрати тип, розмір і колір значків, за допомогою яких вони будуть відображатись на карті.

9. Розгорнути вікно інформаційного модуля SkylockInfo, та перезавантажити карту “Україна 200” з відображенням значків вантажозамовників(-відправників).

10. Провести оптимізацію побудованого маршруту за критеріями “найкоротший шлях” та “їхати переважно по шосе” з урахуванням зміни середньої швидкості руху для кожного з варіантів, порівняти два варіанти оптимізованого маршруту за загальною довжиною і тривалістю перевезень та обрати найкращий варіант:

Висновок

З двох розглянутих варіантів оптимізації маршруту ___________________________________ найбільш економічно вигідний варіант з оптимізацією за ____________. Його довжина складає _________ км, а тривалість перевезення по ньому – ____год и ___хв, що на ______ км _________ та на ____год____хв __________ за інший варіант оптимізації даного маршруту.

Список літератури

1. Бєляєвський Л.С., Топольськов Є.О., Сердюк А.А. та інш. Глобальні супутникові системи навігації та зв’язку на транспорті. Навчальний посібник для ВУЗів транспортного профілю. – К.: В-во «ДажБог», 2009. – Іл., табл., бібліогр. – 216 с.

2. Навігація. Основи визначення місцеположення та скеровування / Б. Гофманн-Велленгоф, К. Легат, М.Візер; Пер. з англ.. за ред. Я.С.Яцківа. – Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2006. – 443 с.

3. Бєляєвський Л.С., Топольськов Є.О., Сердюк А.А. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Глобальні супутникові системи навігації і зв'язку на транспорті" для студентів заочної форми навчання напряму 607.01.101 «Транспортні технології»/ - К.: НТУ, 2011. - с. 39

15

Соседние файлы в папке ГНСС_ІЗДН