Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 день 0.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
266.24 Кб
Скачать

Правила вила повернення грошей із каси

У разі повернення товару або відмови від наданої послуги покупець подає заяву на повернення коштів, до якої обов'язково долучається касовий чек або розрахункова квитанція, що підтверджують купівлю товару в даному магазині. На підставі цього складається акт про повернення товару і коштів, в якому вказуються: дані, що підтверджують особу споживача, який повертає товар; відомості про повернутий товар; сума, яку необхідно повернути покупцеві.

Матеріально відповідальна особа магазину разом з представником адміністрації підприємства підписує акт і за допомогою операції "Службова видача готівки" проводить через ЕККА реєстрацію повернення готівки та видає її покупцеві безпосередньо зі скриньки ЕККА, а чек службової видачі додає до акта. Чек на повернутий товар також додається до акта, але якщо в чеку є інші товари (які покупець не повертає), то чек залишається споживачеві (повернуті товари в такому чеку закреслюються), а в акті вказується номер, дата і час видачі чеку.

Якщо покупець повертає товар, придбаний в день звернення, то написання заяви не є обов'язковою вимогою, проте покупець у цьому разі повинен підписати акт про повернення коштів у зв'язку з відмовою від купівлі.

У купівлі, коли при проведенні реєстрації операції продажу товару через ЕККА касир помилково визначив загальну суму продажу і натиснув на клавішу оплати, він уже не може виконати анулювання купівлі. В такій ситуації касир разом із представником адміністрації торговельного підприємства складає акт про виведення з ЕККА зайво проведеної суми у зв'язку з помилкою. В акті детально пояснюються дії касира, які призвели до помилки. До акта додається помилково вибитий чек і чек "Службової видачі готівки", який зберігається в КОРО. Для службової видачі готівки необхідно:

• на цифрових клавішах ліворуч набрати ту суму готівки, яку необхідно вивести з апарата;

• натиснути на клавішу ВД/П2" ("Р2"). Після цього ЕККА надрукує чек, в якому буде така інформація: "ВД"("Р2") і навпроти — сума виданої готівки зі знаком "~" потім сума і знову сума виданої готівки зі знаком "-", а також дата та час видачі чека, заводський і фіскальний номери ЕККА.

14 день 19.06.2014

Порядок зберігання контрольних стрічок в магазині

Контрольна стрічка — цe копії розрахункових документів, послідовнo сформованих РРО, надруковані aбо створені в електронній формі тaким реєстратором, a тaкoж копії звітних фіскальних чеків y рaзі створeння контрольної стрічки в електроннiй формi.

РРО, щo створює в електронній формі контрольну стрічку, мaє забезпечувати контроль відсутності спотворення aбo знищення даних пpо проведені розрахункові операції, кoпій розрахункових документів, якi нa нiй містяться, можливість ідентифікації зазначеногo реестратора нa такiй стрічці.

Контрольна стрічка мaє друкуватися в єдиному робочому циклi з касовими чеками чи підклaдними документами бeз повторного її використання. Пpи застосуванні портативних РРО дозволяєтьcя друкувати контрольну стрічку перeд друкуванням фіскального звітного чека, якщo цe передбачено технічними можливостями РРО.

 Контрольні стрічки РРО, використаної книги обліку розрахункових операцій і розрахункові книжки мають зберігатися протягом трьох років. У разі встановлення факту незабезпечення зберігання контрольної стрічки протягом зазначеного періоду, до суб’єкта господарювання застосовується фінансові санкції за кожну не збережену контрольну стрічку.

15 день 20.06.2014

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]