Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Юльчик.DOC
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
249.86 Кб
Скачать

3.4. Контроль якості операційної системи.

Задача підсистеми контролю якості складаються в забезпеченні випуску якісної продукції.

Якість відносять до категорії складних і динамічних понять.

На даному виробництві використовується технічний контроль якості, а семе вхідний, визначення якості комплектуючих, операційний, та вихідний, для цієї процедури ми використаємо допомогу відділу контролю якості.

  • На кожній ділянці виробництва є контролер, який здійснює контроль, на певному етапі – технолог процесу. Брак,якщо він вхідний, повертається постачальнику, а на інших етапах тех. процесу, якщо виправний то виправляється, у іншому разі йде на переробку, а якщо він є систематичний з вини робітника, то утримується премія.Для стимулювання слід використати як економічні, так і технологічні методи стимулювання праці за якість. Даний продукт сертифіковано згідно з стандартом ТУ У 10.02.02. 789.09-89

Висновок

У ході виконання даної курсової роботи я удосконалив існуючу операційну систему підприємства ТОВ „Варва маслосирзавод”. Закріпив і поглибив знання не тільки теорії і практики операційного менеджменту, а і споріднених дисциплін – мікроекономіки, маркетингу, економіки підприємств, організації виробництва.

В даній роботі я детально описав процес виробництва сметани 20%, охарактеризував основних споживачів продукції, ринки збуту, можливості розширення даного підприємства, вказав напрямки такого розширення.

Було проведено SWOT- аналіз організації, визначено моделі операційної системи та управління матеріально – технічним постачанням. Також було розраховано потребу у основних виробничих площах, кількість робітників, ефективність економічного нововведення та розраховано точку беззбитковості.

В результаті економічних нововведень було знижено собівартість одиниці продукції на 0,26 грн. і досягнуто економічний ефект в 25250 грн.

Список використаної літератури

  1. Гэлловей Л. Операционный менеджмент.-СП. Б.: Питер, 2001.-320 с.

  2. Деордица Ю.С., Нефхдов Ю.М. Дослідження операцій у плануванні і керуванні.-К.: Вища школа, 1991.-270с.

  3. Егоров М.Е. Основи проектування машинобудівних підприємств. - М.: Вища школа, 1969.Ильенкова С.Д. Управление якістю: Підручник для ВУЗов. - М.:

  4. Методичні вказівки до виконання курсових робіт із дисципліни “Операційний менеджмент” для студентів спеціальності 6201/1 усіх форм навчання /Укл. Т.В.Омельяненко. - К.: КИЕУ, 2000.-36 с.

  5. Минаев Э.С., Агєєва И.Г., Аббота Дага А. Управление виробництвом і операціями . Модульна програма для менеджерів «Керування розвитком організації». Модуль 15. - М.: ИНФРА-М, 2000.-256 с.

  6. Новицкий И.И. Основы менеджменту. Задача і лабораторні роботи. - М.: Фінанси і статистика, 1998. - 200 с.

  7. Організація, планування і керування підприємством машинобудування/Під ред. И.М.Разумова. - М.: Машинобудування, 1982. - 544 с.

  8. Оформлення рефератів, курсових, дипломних та інших студентських робіт. Методичні вказівки для викладачів і студентів. / Укл. П.О.Руденко- Чернігів.: ЧДІЕУ, 1996. - 40 с.