Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ. з КП-2013.docx
Скачиваний:
139
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

Подрібнювач кормів ирт-ф-80-1.

Дробарка-подрібнювач грубих кормів підвищеної вологості ИРТ-Ф-80-1 призначена для подрібнення грубих кормів у розсипаному і пресованому вигляді (тюки, зв'язані шпагатом, рулони) нормальної (не вище 22%) і підвищеної (не вище 60 % вологості) з одночасним навантаженням подрібненої маси у транспортні засоби. Машина застосовується на фермах великої рогатої худоби на 400-2000 голів. Корм, що підлягає подрібненню, грейферним навантажувачем подається в завантажувальний бункер. Бункер, обертаючись, по­дає корм на ротор, який також обертається. Під дією молотків ротора і дек, встановлених у корпусі дробильної камери, маса по­дрібнюється і повітряним потоком, створеним молотками ротора, через вивантажувальний пристрій подається у транспортні засоби.:

Рисунок 34 – Технологічна схема

Подрібнювач із приводом від електродвигуна складається з завантажувального бункера 3, днища 10, молоткового подрібнювача 9, похилого транспортера 2, телескопічного вала, мультиплікатора, рами 8, гідропривода, містка 4 для техобслуговування, підіймача транспортера 1, щита бункера, змінного решета, вала 5 приводу подрібнювача і гальмівної системи. Головний привод виконавчих механізмів дробарки-подрібнювача ИРТ-Ф-80-1 виконаний від асинхронного електродвигуна 6 і керується з панелі електрошафи 7.

1 – підіймач транспортера; 2 – похилий транспортер; 3 – завантажувальний бункер; 4 – місток для обслуговування; 5 – вал приводу подрібнювача; 6 – асинхронний електродвигун; 7 – електрошафа; 8 – рама; 9 – молотковий подрібнювач; 10 – днище.

Рисунок 35 – Загальний вид подрібнювача кормів

Ротор 13 (рис. 36 ) приводиться в рух електродвигуном 15 че­рез втулково-пальцьову муфту 14. Бункер 11 виконаний у вигляді конічної обичайки. В нижній частині бункера закріплене опорне кільце 9. По його зовнішній поверхні приварений втулково-ролико­вий ланцюг 12, з яким входить у зачеплення зірочка 10 вала при­воде бункера. Опорним кільцем 9 бункер встановлюється на трьох опорних котках 16. Всередині бункера передбачені лопатки, які перемішують корм при його обертанні. Привод бункера складається з електродвигуна 1, варіаторних шківів 2 і

20, зв'язаних між собою пасом 19; електромагнітної муфти 18; клиноремінної передачі 5, 4 і 17; конічного редуктора 6; ланцюгової передачі 7 і 8.

1 - електродвигун; 2- ведучий шків варіатора; 3 - штурвал; 4 пас Б-1600Ш; 5 – шків; 6 – кінцевий редуктор; 7 – зірочка;; 8 - зірочка ; 9 - опорне кільце; 10 - зірочка; 11 - бункер; 12 - ланцюг; 13- ротор; 14 -втулково-пальцьова муфта; 15 - електродвигун; 16 - опорний коток; 17 - шків; 18 - електромагнітна муфта; 19 - зубчастий пас; 20 - ведений шків варіатора

Рисунок 36 - Кінематична схема дробарки-подрібнювача ИРТ-Ф-80-1

Для зміни передаточного числа варіа­тора передбачений штурвал, який обертають вручну при увімк­неному електродвигуні привода бункера.

Корм, що підлягає подрібненню, грейферним навантажувачем подається в завантажувальний бункер. Бункер, обертаючись, подає корм на ротор, який також обертається. Під дією молотків ротора і дек, встановлених у корпусі дробильної камери, маса подрібнюється і повітряним потоком, створеним молотками,ротора, через вивантажувальний пристрій подається у транспортні засоби. :