Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka / Metodichka.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

2 Структура розрахунково-пояснювальної записки та зміст складових її елементів

Курсова робота передбачає техніко-економічне обгрунтування будівництва підприємства по виробництву верстатів.

Пояснювальна записка повинна містити в собі: титульний лист; завдання на курсову роботу; реферат; зміст; вступ; основу частину; висновки та рекомендації; перелік використаних джерел; додатки.

1.Титульний лист є першою сторінкою курсової роботи. Він містить наступні дані: найменування міністерства; найменування вищого навчального закладу; назву кафедри; повне найменування документу; підписи керівника роботи та виконавця; рік виконання роботи. Приклад складання титульного листа наведено в додатку Б.

2.Завдання на курсову роботу містить дані про виконавця, тему курсової роботи, вихідні дані для виконання роботи, термін видачі і здачі завдання, підписи керівника курсової роботи і виконавця.

3. Реферат є третім листом розрахунково-пояснювальної записки, який призначається для короткого ознайомлення зі змістом курсової роботи. Реферат містить відомості, які дозволяють користувачеві прийняти рішення про доцільність читання усієї розрахунково-пояснювальної записки. Реферат оформлюється на окремій сторінці, що містить слова "РЕФЕРАТ" та "Розрахунково-пояснювальна записка". Далі, після двокрапок, наводиться інформація про обсяг розрахунково-пояснювальної записки, кількість частин записки, таблиць, ілюстрацій, додатків та джерел згідно з переліком посилань. Після цього наводиться текст реферату, який виконується обсягом до 200 слів. Текст реферату містить інформацію про об’єкт та предмет курсової роботи, її мету, методи дослідження, отримані результати. Після тексту реферату розміщуються ключові слова розрахунково-пояснювальної записки (від 5 до 10 слів або словосполучень), які наводяться великими літерами в називному відмінку, через коми. Приклад оформлення реферату наведено у додатку Д.

4.Зміст розрахунково-пояснювальної записки визначається її структурою і містить назви та номера усіх розділів (підрозділів і пунктів, якщо вони мають заголовок), перелік використаних джерел, додатків і таке інше з указівкою сторінки їхнього розташування.

5.Вступ містить інформацію, що змістовно розкриває основні аспекти курсової роботи: актуальність теми, мету роботи, напрямки та методи дослідження, завдання по досягненню мети тощо.

6.Основна частина курсової роботи складається з розділів, підрозділів, а також пунктів і підпунктів (за необхідністю), які розкривають її суть. Усі вказані елементи повинні мати власну назву (заголовок).

7.Висновки та рекомендації містять загальну оцінку результатів, які одержано в роботі, ступінь обґрунтованості та достовірності.

8.Перелік використаних джерел становить собою поданий у відповідному вигляді та послідовності перелік літератури, яка була використана при написанні роботи. Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, який містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після розділу "ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ". Такий список – одна із суттєвих частин роботи, котра віддзеркалює самостійну творчу працю її автора та демонструє ступінь фундаментальності проведеного дослідження. Джерела можна розміщувати у порядку появи посилань у тексті або в алфавітному порядку прізвищ перших авторів чи заголовків у хронологічному порядку.

9.Додатки (наводяться у разі потреби) вміщують матеріал, який є необхідним для досягнення повноти сприйняття роботи, або матеріал, що не є її результатом. До них можна включити: довідкові таблиці й ілюстрації, матеріали, які мають великий обсяг, методики виводу формул і рівнянь, інструкції, описи алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ. Додатки оформлюють як продовження пояснювальної записки після переліку літератури, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті курсової роботи. Кожен додаток потрібно починати з нової сторінки. Додатки повинні мати заголовок. По середині рядка, над заголовком, має бути надруковано слово “Додаток” і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.