Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи наукових досліджень Ден. 2011 .doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
836.1 Кб
Скачать

Питання для обговорення

  1. Назвіть вимоги до змісту наукової роботи.

  2. Якими є основні вимоги до оформлення наукової роботи.

  3. Розкрийте правила цитування та посилання на використані джерела та правила оформлення бібліографічного опису.

  4. Охарактеризуйте форми усної передачі інформації про науковий результат.

  5. Яким чином здійснюється подання цифрової інформації, скорочень слів, формул, графіків?

  6. Як здійснюється підготовка та оформлення тез доповіді, доповіді?

  7. Проаналізуйте основні вимоги до складання реферату і анотації.

  8. У чому полягають особливості написання та оформлення анотації, статті, реферату, курсової та дипломної(магістерської) роботи?

Теми для підготовки доповідей

  1. Особливості поділу тексту наукової роботи;

  2. Посилання в науковій роботі.

  3. Підготовка та оформлення тез доповіді, доповіді.

  4. Написання та оформлення анотації.

  5. Написання та оформлення статті.

  6. Написання та оформлення реферату.

  7. Написання та оформлення рецензії.

  8. Написання та оформлення курсової та дипломної(магістерської) роботи.

Бібліографічний список:

Основна література: (1),(2),(5),(8).

Додаткова література: (7), (15)

4. МетодичНі рекомендаЦії до виконання індивідуальних завданнь

Індивідуальні завдання є однією з форм навчання у вищий школі, що має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти отримують в процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці, розвиток творчих здібностей, актуалізацію мотивів як навчально-пізнавальної, так і наукової та інноваційної діяльності студентів. Індивідуальні завдання виконуються окремо кожним студентом під керівництвом викладача.

Індивідуальні завдання з дисципліни «Основи наукових досліджень» виконуються у формах, що передбачають складання: картотеки, анотації, рецензії, реферату. Роботи, що виконуються студентами, мають носити не інформаційний, а творчий характер. В них повинні відображатися точки зору різних авторів по тому чи іншому питанню, а також висновки студента щодо теоретичного обґрунтування поглядів авторів на проблему.

У посібнику передбачаються індивідуальні завдання, які спрямовані на поглиблення та розширення знань стосовно певних проблем розвитку науки та наукового пізнання, носять практично спрямований прикладний характер.

Студенти отримують свій варіант індивідуальної роботи згідно порядкового номеру в журналі. Десятий номер по списку знову отримує перший варіант, одинадцятий номер по списку отримує другий варіант і т.ін. Робота виконується на форматі А4. В кінці роботи надається список використаної літератури.

Індивідуальні науково-дослідні завдання

  1. Скласти картотеку статей журналів „Фінанси України”, „Общественные науки и современность”, ”Человек”, “Економіка України” за 2009-2010 рр. (не більш двох листів).

  2. Звести у список статті та монографії зі словосполученням «філософія техніки» у темі а бо назві – за 2009р. (10 видань).

  3. Звести у список статті та монографії зі словосполученням «філософія техніки» у темі або назві – за 2010р. (10 видань).

  4. Скласти картотеку статей журналів „Общественные науки и современность”, „Філософія. Культура. Життя ” – 2010 р. (не біль двох сторінок).

  5. Підготувати анотований реферат, доповідь до захисту реферату: поняття знання та пізнання, види пізнання: чуттєве та раціональне пізнання, форми чуттєвого пізнання (3-5 сторінок).

  6. Підготувати анотований реферат, доповідь до захисту реферату: композиція та рубрикація наукового тексту, прийоми викладання наукових матеріалів(3-5 сторінок).

7. Відповідно до вимог скласти бібліографію за темами: „Демографічна ситуація в Україні”, „Глобальні філософські проблеми сучасності” (на дві сторінки).

8. Підготувати анотований реферат, доповідь до захисту реферату: наука як форма пізнання та соціальний інститут, закономірності розвитку науки (3-5 сторінок).

9. Підготувати анотований реферат, доповідь до захисту реферату: наукова картина світу, її структура, функції в пізнанні та ідеали і норми цього пізнання (3-5 сторінок).