Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Podatki_-_PS_T_7.ppt
Скачиваний:
24
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Важливо знати:

Податкова накладна складається на момент виникнення податкових зобов'язань продавця у двох примірниках. Оригінал податкової накладної надається покупцю, копія залишається у продавця товарів (робіт, послуг).

Для операцій, що оподатковуються і звільнені від оподаткування, складаються окремі податкові накладні.

Податкова накладна є звітним податковим документом і одночасно розрахунковим документом.

Податкова накладна виписується на кожну повну або часткову поставку товарів (робіт, послуг). У разі, коли частка товару (робіт, послуг) не містить відокремленої вартості, перелік (номенклатура) частково поставлених товарів зазначається в додатку до податкової накладної в порядку, установленому центральним органом державної податкової служби України, і враховується у визначенні загальних податкових зобов'язань.

Платники податку повинні зберігати податкові накладні протягом строку, передбаченого законодавством для зобов'язань зі сплати податків.

Право на нарахування податку та складання податкових накладних надається виключно особам, зареєстрованим як платники податку на додану вартість

Документи, що дають право на податковий кредит без податкової накладної

касовий чек ;

транспортний квиток;

готельний рахунок;

рахунок за послуги зв’язку;

рахунок за інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку

вантажна митна декларація при імпорті товарів;

заява зі скаргою.

Строки сплати ПДВ і подання декларацій.

Загальні терміни подання податкової звітності та сплати податків до бюджету здійснюється згідно з Законом №2181.

Виходячи з цього, якщо податковий період з ПДВ дорівнює місяцю, строк подання податкової звітності – 20 календарних днів, наступних за звітним місяцем;

якщо податковий період з ПДВ дорівнює кварталу

– 40 календарних днів.

Строки сплати – 10 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової звітності

Важливо знати:

Для платників податку, в яких обсяг оподатковуваних операцій з поставки товарів (робіт, послуг) за минулі дванадцять календарних місяців перевищує 300 тис. гривень, податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.

Важливо знати:

Для платників податку, в яких обсяг оподатковуваних операцій з поставки товарів (робіт, послуг) за минулі дванадцять календарних місяців не перевищує 300 тис. гривень, податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

Важливо знати:

Якщо протягом будь-якого періоду з початку застосування квартального звітного (податкового) періоду обсяг оподатковуваних операцій платника податку перевищує 300 000 гривень, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний звітний (податковий) період.