Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Планування.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
336.9 Кб
Скачать
  1. Основні вимоги до виконання контрольної роботи

Відповідно до навчального плану в процесі вивчення дисципліни "Планування і контроль на підприємстві" студентам заочної форми навчання передбачено виконання контрольної роботи, яка повинна не тільки забезпечити контроль самостійної роботи студента, але і допомогти йому ознайомитися з методикою ряду економічних розрахунків.

Мета виконання контрольної роботи - поглиблення та закріплення теоретичних знань, придбання практичних навичок і їх застосування для вирішення виробничих задач.

Контрольна робота складається з двох частин: текстової та розрахункової.

У текстовій (теоретичній) частині студент повинен показати знання теоретичних основ тем, що викладаються, освітлюючи теорію питання на основі вивчення та узагальнення економічної і спеціальної літератури, рішень законодавчих і виконавчих органів.

Найбільш переконливо та наочно виглядає робота, яка ілюструється таблицями, схемами, діаграмами з конкретними даними.

У розрахунковій (практичній) частині потрібно представити рішення задач. При цьому необхідно привести формулу для розрахунку з розшифровкою буквених позначень і вказівкою одиниць вимірювання. Після цього, підставивши числові значення, провести розрахунки. Зробити висновки.

Робота повинна бути виконана розбірливо, акуратно, без скорочень на листах формату А4 ( 210x297 ) та мати титульний лист (додаток 1). При виконанні роботи потрібно виділяти заголовки питань, що висвітлюються та залишити поля для запису зауважень викладачем. Сторінки пронумерувати.

Графічний і табличний матеріал повинен бути оформлений відповідно до методичних вказівок по оформленню текстових документів.

Список використаної літератури приводиться в кінці роботи в алфавітному порядку. При цьому вказується прізвище і ініціали автора, назва роботи, видавництво, місце і рік видання. При посиланні на джерела інформації вказується порядковий номер в переліку використаної літератури, номер сторінки.

Кожний студент виконує контрольну роботу по варіанту, який повинен відповідати першій букві прізвища (див. таблицю).

№ варіанта

Перша буква прізвища

№ 1

А, Б

№ 2

В, Г

№ 3

Д, Е, Є, Ж

№ 4

3, І, К

№ 5

Л, М

№ 6

Н, О, П

№ 7

Р, С, Т

№ 8

У, Ф, X

№ 9

Ц, Ч, Ш

№ 10

Щ, Ю, Я

Виконана робота представляється студентом на рецензування у встановленні терміни. Якщо робота не зарахована, то після виправлення помилок з урахуванням усіх зауважень рецензента студент знову подає на рецензування разом з колишньою рецензією. Контрольна робота, виконана по варіанту, що не відповідає першій букві прізвища, повертається студенту без розгляду.

Робота зараховується за результатами співбесіди з викладачем.

  1. Завдання по варіантам до контрольної роботи варіант 1

Теоретична частина

1. Планування як функція управління.

2. Корпоративна, конкурентна та маркетингова стратегії підприємства.

3. Виробнича потужність: поняття, види та фактори її формування

4. Планування собівартості продукції.

5. Формування планів НДДКР і оновлення продукції.

Практична частина

Задача 1.Виготовлення виробів А та В забезпечує одержання максимального прибутку за таких обмежень (табл.)

Вид ресурсу

Одиниця вимірювання

Вироби

Норма витрат на одиницю

Матеріали

кг

А

8

В

16

Трудомісткість

нормо-годин

А

10

В

4

Ліміт відповідних ресурсів на підприємстві становить: матеріалів — 4000 кг, трудомісткості — 4200 нормо-годин.

Плановий прибуток від реалізації виробу А — 20 грн., виробу В — 15 грн.

Визначити оптимальний обсяг виробництва продукції А і В, використовуючи симплекс-метод.

Задача 2. Чистий дохід підприємства від реалізації продукції очікується у розмірі 19000 грн. Прямі та непрямі виробничі витрати, що припадають на обсяг реалізованої продукції, становитиме: на оплату праці основних працівників — 5000 грн., нарахування на неї— 1680 грн., сировину та матеріали — 8000 грн., на амортизацію основних виробничих фондів — 2000 грн. Дохід від дооцінки запасів товарно-матеріальних цінностей становить 3000 грн. Адміністративні витрати — 2700 грн., витрати, пов'язані зі збутом продукції, — 1800 грн. Отримані підприємст­вом дивіденди — 10 тис. грн. Визначити плановий розмір валового прибутку, прибутку від операційної діяльності, прибутку від звичайної діяльності до оподаткування і чистого прибутку.