Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат універ.освіта.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
78.33 Кб
Скачать

Висновок

Як відомо:

  • Спеціалізація в освітній системі - це поглиблене вивчення відносно вузького поля діяльності, у рамках спеціальності, що забезпечує необхідний рівень компетенції фахівця, призначеної для виконання деякої роботи.

Проводиться спеціалізація на старших курсах вищих і середніх спеціальних учбових закладів, в середніх професійно-технічних училищах - з початку навчання. Вузька спеціалізація забезпечує якісніше засвоєння студентами практичних навчань і навичок. Але, в той же час, утрудняє зміну спеціальності і професії в майбутньому, оскільки припускає триваліший процес перенавчання. Тому в радянській системі професійної освіти перевага віддавалася підготовці фахівців широкого профілю, після чого на її базі здійснювалася вужча спеціалізація.

Спеціалізація в процесі праці - виконання однорідних трудових операцій працівником виробництва у рамках його технологічної організації.

  • Класифікація - особливий випадок застосування логічної операції ділення об'єму поняття, що є деякою сукупністю ділень (ділення деякого класу на види, ділення цих видів і т. д.)

"Класифікація - це осмислений порядок речей, явищ, розділення їх на різновиді згідно з якими-небудь важливими ознаками".

Класифікація призначена для постійного використання в якій-небудь науці або області практичної діяльності (наприклад, класифікація тварин і рослин).

Вони мають велике значення для всіх працюючих людей світу. Завдяки класифікації і спеціалізації відбувається кращий розвиток виробництва, люди розвивають свої вміння, покращується продуктивність, економічні, соціальні аспекти.