Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив ZIP - WinRAR / план агросвіт / Презентация Microsoft PowerPoint.ppt
Скачиваний:
31
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
448 Кб
Скачать

Товарний асортимент продукції підприємства ТОВ «Агросвіт» складається з переліку товарів, які воно виробляє:

огірки консервовані;

горошок консервований;

згущене молоко;

штучний мед;

повидло:

абрикосове;

малинове;

вишневе;

полуничне;

суничне;

яблучне.

Стратегія просування

Для просування свого товару до споживача підприємство обирає стратегію селективного розподілу. Фірма відбирає кращих посередників і намагається поєднати контроль над каналом збуту, престиж, достатній обсяг продаж і прибуток.

Вибір основних каналів збуту. Якщо аналізувати канали розподілу даного підприємства, то її можна розділити на два підвиди : 1-безпосередній зв’язок виробника із роздрібним торговцем, а той – в свою чергу із споживачем; 2-складається з двох посередників: оптового і роздрібного, який співпрацює із споживачем.

Фінансові показники діяльності підприємства

На даний час доходи ТОВ «Агросвіт» досить стабільні. Це дає фірмі нові можливості розвитку своєї діяльності. Заборгованість перед бюджетом відсутня, також відсутня заборгованість перед працівниками по заробітній платі. Підприємство ТОВ «Агросвіт» за рахунок кредиту, а також власних коштів планує збільшити торгову виручку від реалізації основної продукції на 2 %. Це дозволить збільшити обсяги виручки в середньому на 120—130 тис.грн. в місяць. Це дає змогу для реалізації нових продуктів.

За 2010 рік дохід від реалізації основної номенклатури товарів по ТОВ «Агросвіт» становить 13825,0 тис.грн., зріс по відношенню до минулого року на 155,7 %. В першу чергу ріст доходу досягнуто за рахунок сприятливих кліматичних умов— збільшились поставки сировини за більш вигідними умовами. Також, за останній рік дане підприємство підписало ряд більш прибуткових контрактів із посередниками.

Бюджет маркетингу

Для того, щоб реалізувати даний план, потрібно виділити на нього додаткові кошти на розширення асортименту продукції, а також на методи її реалізації(пробний маркетинг, реклама, стимулювання збуту).

Найпростіший для розуміння і доступний у використання метод проценту від обсягу продажів. Якщо прибуток ТОВ «Агросвіт» за 2010 рік склав 13825,0 тис.грн, то на маркетингові заходи виділено 200,47 тис. грн.

Організаційна структура компанії передбачає, що дирекція підпорядковує відділи під своїм керівництвом, тобто використовується структура функціональної орієнтації.

Реалізація плану та контроль

Для ефективної діяльності ТОВ «Агросвіт» потрібно періодично проводити контроль роботи всіх відділів, особливо, відділу маркетингу.

Необхідно проводити контроль прибутковості, це показує, на чому підприємство заробляє гроші, а на чому – втрачає. За 2010 рік найбільший прибуток принесли великі обсяги збуту молока згущеного, тому що тут зосереджено найбільший цільовий сегмент ринку.

Виконали:

Шеліга А.Ю. Михайлюк О.М. Пришляк Г.І. Павловська М.

Соседние файлы в папке план агросвіт