Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Модуль 3-14

.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
153.6 Кб
Скачать

A. Синдром Шегрена.

38. У хворої, 42 років, на слизовій щоки наявне одиночне новоутворення блідо-рожевого кольору, округлої форми, на ніжці діаметром біля 1,0 см, не болісне під час пальпації, м’яко-еластичної консистенції. Слизова оболонка навколо основи ніжки не змінена. Який з методів верифікації діагнозу треба застосувати в хворої?

A . Ексцізійна біопсія.

B. Пункційна біопсія.

C. Трепанобіопсія.

D. Інцізійна біопсія.

E. Аспіраційна біопсія.

Правильна відповідь:

A . Ексцізійна біопсія.

39. Жінка, 56 років, звернулася зі скаргами на безболісне новоутворення на

альвеолярному гребені верхньої щелепи зліва. Під час огляду: на ясні в ділянці премолярів яскраво-червона пухлина, що розташована по обидва боки альвеолярного гребеня, пухлина на широкій основі, щільно-еластичної консистенції, безболісна. Який найвірогідніший дiагноз?

A. Периферійна форма остеобластокластоми.

B. Центральна форма остеобластокластоми.

C. Фіброматоз ясен.

D. Фіброзний епулід.

E. Папілома.

Правильна відповідь:

A. Периферійна форма остеобластокластоми.

40. Хворий, 65 років, звернувся до хірурга-стоматолога зі скаргами на новоутворення на шкірі лівої виличної ділянки, яке помітив 2 місяця тому. При огляді визначається у виличній ділянці округле, безболісне новоутворення до 1,5 см в діаметрі, м’яке, зв’язане зі шкірою. Колір шкіри майже не змінений. Який попередній діагноз встановить лікар хворому?

A. Атерома виличної ділянки.

B. Кератоакантома виличної ділянки.

C . Шкірний ріг виличної ділянки.

D. Ліпома виличної ділянки.

E. Фіброма виличної ділянки.

Правильна відповідь:

A. Атерома виличної ділянки.

41. Хворий Д., 30 років, звернувся в ООД зі скаргами на наявність пухлини на нижній щелепі справа, рухомість зубів, інтенсивні болі. В анамнезі: 2 місяці тому назад отримав сильну травму, після чого з’явилась болісна припухлість нижньої щелепи, яка швидко збільшувалась. Об’єктивно: асиметрія обличчя за рахунок потовщення і деформації тіла нижньої щелепи справа. Пальпаторно пухлина нерухома, щільноеластичної консистенції, на рентгенограмі – осередок деструкції кісткової тканини щелепи, неправильної форми з нерівними контурами. Поставте діагноз:

A. Остеосаркома.

B . Остеома.

C . Фіброзна дисплазія.

D. Хондрома.

E. Остеобластокластома.

Правильна відповідь:

A. Остеосаркома.

42. Хворий, 35 років, звернувся зі скаргами на наявність пухлини в області нижньої щелепи, рухомість зубів, біль, який не купується анальгетиками, переважно вночі. Пухлину помітив 2 місяці тому назад, тиждень тому назад з’явилось оніміння нижньої губи. Об’єктивно: пухлина нерухома, щільної консистенції, слизова оболонка над нею бліда. На рентгенограмі: видно ділянки ущільнення кістки з нечіткими межами та наявність кісткових голок, розташованих перпендикулярно до поверхні щелепи. Про яке захворювання можна думати?

A. Саркома нижньої щелепи.

B. Остеобластокластома нижньої щелепи.

C. Рак нижньої щелепи.

D. Радикулярная кіста.

E. Гіпертрофічна форма хронічного остеомієліту.

Правильна відповідь:

A. Саркома нижньої щелепи.