Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести КРОК 1.pdf
Скачиваний:
177
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

А. С. pefringens В. S. aureus

С. С.albicans Д. S.pyogenes Е. Е. сoli

785. У трьохмісячного немовляти з’явився білий наліт на слизовій оболонці рота, язика та губ. Лікар запідозрив кандидоз. На яке живильне середовище необхідно зробити посів досліджуваного матеріалу для підтвердження діагнозу?

А. Ру В. Ендо

С. Левенштейна-Йєнсена Д. Сабуро Е. Клауберга

Мікробіологічна діагностика дерматомікозів та глибоких мікозів

786. При мікроскопії волосся, взятого від хворого з уражених ділянок, виявлені фрагменти міцелію гриба, спори, пухирці повітря і крапельки жиру. Для збудників якого грибкового захворювання характерна така мікроскопічна картина волосся?

А. Фавусу В. Мікроспорії С. Трихофітії

Д. Епідермофітії Е. Споротрихозу

787. До лікаря звернулася пацієнтка, на шкірі волосистої частини голови якої з'явилися уражені ділянки з обламаним волоссям біля поверхні шкіри. При мікроскопії усередині волосся виявлені дрібні спори. Про яке захворювання йде мова ?

А. Рубромікоз В. Фавус С. Трихофітія Д. Кандидоз

Е. Мікроспорія 788. У чоловіка 40 років ушкоджені міжпальцеві ділянки на ногах: шкіра мокне, відшарову-

ється, з'явилися тріщини. При посіві зіскрібка шкіри на середовище Сабуро виросли пухнаті колонії, білі зверху і зеленувато-жовті знизу. У мазках з верхньої частини колоній видні конідії у вигляді “дубинок” з 1 -5 клітинами. Які ще органи найбільш імовірно може вразити цей грибок?

А. Слизову статевих шляхів В. Волосся С. Підшкірну клітковину

Д. Лімфатичні судини Е. Нігті

789. При мікроскопії шматочків епідермісу уражених ділянок шкіри, узятих з міжпальцевих складок і підошов хворих шахтарів, лікар виявив двоконтурні нитки міцелію, як округлі, так і квадратні спори. Про збудника якого грибкового захворювання може йти мова у даному випадку?

126