Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кафедра економіки та управління підприємством ДНУ им. О. Гончара.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Найбільш типові питання, які виникають при підготовці дипломної роботи

п/п

Питання

Відповідь

Де можна ознайомитися з тематикою дипломних робіт?

Перелік тем дипломних робіт знаходиться на кафедрі.

Коли остаточно затверджується формулювання тем дипломних робіт?

У вересні наказом ректора затверджуються теми, їх виконавці та керівники, консультанті та рецензенти.

Чи можна вносити зміни у формулювання теми дипломної роботи?

Ні. Всі зміни та доповнення вносяться у формулювання до її затвердження наказом ректора.

Чи слід включати в список літератури праці, які не цитуються в тексті дипломного дослідження?

Ні. В список літератури включаються всі цитовані та використані в процесі роботи наукові праці.

Чи обов'язково включати увесь зібраний фактичний матеріал у текст дипломної роботи?

Не обов'язково. Автору слід відібрати найбільш переконливі приклади, а, якщо необхідно, усі фактичні матеріали можуть подаватися у додатках до дипломної роботи (словниках, таблицях, схемах)

Чи можна користуватися лише Інтернет-джерелами при написанні дипломної роботи?

Однозначно ні. Інтернет не представляє увесь обсяг наукової інформації з досліджуваного питання. А якщо матеріал наводиться із Інтернету, слід робити правильне посилання на електронний ресурс.

З якого аркуша починається нумерація сторінок дипломної роботи?

Нумерація починається зі сторінки "Вступ", де ставиться цифра "3" зверху посередині сторінки.

Коли готова робота повинна бути представлена на кафедру?

Строк подачі дипломних робіт встановлюється кожного року у дипломному завданні. Але він не може бути пізнішим, ніж 3 тижні до захисту.

Скільки часу відводиться на виступ дипломника в процесі захисту на засіданні ДЕК.

Не більше 10 хвилин.

7 Критерії оцінювання роботи

Критерії оцінки дипломної роботи є методичним засобом, що використовується Державною екзаменаційною комісією з метою виявлення відповідності професійних компетенцій студента вимогам Галузевого стандарту освіти.

Відповідно до вимог Болонської декларації, оцінка якості виконання і захисту студентами дипломної роботи здійснюється за 100-баловою системою.

Оцінка за роботу є комплексною і повинна свідчити про рівень теоретичної підготовки випускника, його готовність до самостійної роботи за фахом. Наукові керівники та члени Державних екзаменаційних комісій повинні чітко дотримуватись цих критеріїв під час прийняття рішення про винесення оцінок за роботу над роботою та за її захист.

Кожна складова комплексної оцінки дипломної роботи визначається Державною екзаменаційною комісією за принципом ухвалення більшості голосів членів комісії (один член комісії — 1 голос) на основі розгляду по суті змісту роботи, вивчення текстів відзиву наукового керівника та оцінки якості публічного захисту роботи перед Державною екзаменаційною комісією.

До того, як бути представленою на розгляд Державної екзаменаційної комісії, дипломну робота розглядається кафедрою економіки підприємств на відповідність її вимогам до змісту та оформлення. Представлення роботи на кафедрі здійснюється науковим керівником роботи спільно з відповідальним від кафедри за прийом та реєстрацію виконаних дипломних робіт. У випадку недодержання мінімальних вимог до змісту і оформлення роботи, студент позбавляється права захисту дипломної роботи перед Державною екзаменаційною комісією шляхом недопущення роботи до захисту до моменту переробки згідно з цими мінімальними вимогами.

Кожен студент має право після оголошення комплексної оцінки за дипломну роботу отримати від голови або членів Державної екзаменаційної комісії вичерпні роз’яснення щодо застосування чинних критеріїв під час виставлення оцінки. Оцінка, що оголошена, є остаточною і оскарженню не підлягає.