Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZMIST_33.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
187.17 Кб
Скачать

2.1. Організація емпіричного дослідження адаптаційного стану та психологічних характеристик дітей середнього шкільного віку

З митою з'ясування адаптаційного стану та впливу на адаптацію учнів наслідків військового конфлікту шляхом проведення та подальша підбірка методів діагностики для виявлення інших психологічних особливостей відмінностей та проблем які малогли виявитися в наслідок військового конфлікту.

Для кожного ученя школи який може мати особисті психологічні проблеми звички та особливості мають бути підібрані конкретні як і особисті методи тестування так і особистий психологічний експеримент який так само як і особистісні методики тестування зможуть диагнастувати та якщо це буде потрібно коректувати певні проблєми та недоліки цього конкретного пацієнта. Перше ніж зайнятися цією підбіркою треба зрозуміти і чітко знати що з себе приставляє психологічний єксперемент та особистісні методиками та ознаїомитися з процєдурою іх проведеня.

На базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 46 з поглибленим вивченням новогрецької мови (п'яті класи) було здійснено спробу перевірити на скільки школярі змогли адаптуватись до навчального процесу в наслідок військового конфлікту якій міг залишити свої наслідки на психічному стані учнів даної школи.

Програма проведення емпіричного дослідження з допомогою вибраних методик діагностика рівня адаптації школярів 5 класу в наслідок військового конфлікту.

  1. Постановка проблеми. Адаптація - це пристосування, звикання до нових умов життя. Для дитини, цей період є досить складним з кількох причин. У школі дитина механічно стає невмілим, найменшим і за віком, і фізично. По-друге, змінився і колектив. Якщо в дитячому саду і в начальному класі була звична для дитина група то в школі вже новий учитель, нова атмосфера. Дітям дуже важко пристосуватися до нових умов життя а у умовах військового конфлікту це надзвичайно ускладнює період адаптації.

У середньому шкільному віці: Адаптація середнього шкільного віку не рідко проходить важко бо це вже а він має свій вплив на фізичний та психiчний стан школяра багато чого міняється і впливає і його свідомість тим же вплив має і воєнний конфлікт який у цій ситуації катастрофічно все ускладнює.

II Теоретико - методологічний аналіз проблеми вивчення адаптаційних порушень та діагностика адаптаційного стану у дітей середнього шкільного віку.

1. Дослідити поняття, види, методи дослідження адаптаційного стану в наслідок воєнногу конфлікту у дітей середнього шкільного віку.

2. Виявити особливості роботи з з іншими причинами та станами які впливають на адаптацію у дітей середнього шкільного віку, такими як тривожність, соціально демографічні дані про учнів, конфліктність у родині , тип темпераменту.

3. Аналіз вітчизняної та зарубіжної літератури з проблеми адаптації в умовах військового конфлікту у дітей старшого дошкільного віку та можливі шляхи корекції.

III. Формування мети та гіпотези дослідження адаптації у дітей середнього шкільного віку в умовах військового конфлікту.

Метою дослідження є вивчення рівня адаптації дітей середнього шкільного віку в умовах військового конфлікту шляхом проведеня психометричного аналiзу.

Гіпотеза дослідження, висувається припущення що дезадаптивні механізми проявляються у дітей середнього шкільного віку в умовах військового конфлікту в прифронтовій зоні.