Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
новая папка / metodichka_Shinkar_V_A.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
18.06.2017
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Рецензія

на навчально-методичний посібник розроблений доц. Шинкарем В.А.

з курсів “Політекономія”, “Макроекономіка”, “Мікроекономіка”

з елементами модульного контролю

Навчально-методичний посібник є надзвичайно актуальним у світлі тих змін, які відбуваються у вищій школі України. Особливо якщо урахувати, що автор до кожної навчальної дисципліни приводить розроблений модульний контроль.

Практичне приєднання вищої школи України до Болонського процесу вимагає розробки навчально-методичних посібників з елементами модульного контролю по всім навчальним дисциплінам. Тому підготовлену доц. Шинкарем В.А. методичну роботу, можна вважати як позитивне явище у навчальній і виховній роботі факультету міжнародних відносин.

Позитивним у роботі є і те, що до кожної теми приводиться план заняття, теми рефератів, нові поняття і категорії, список рекомендованої літератури, практичні завдання. Кожен студент, користуючись рецензованим навчально-методичним посібником, може поглибити свої знання з трьох базових дисциплін економічної теорії. Крім того студенти можуть самостійно перевірити рівень своїх знань, розв'язуючи завдання модульного контролю.

Навчально-методичний посібник виконаний на належному методичному і науковому рівні і може бути рекомендований до друку.

30 Вересня 2010 р. Доктор екон. Наук,

професор Мікловда В.П.

Рецензія

на навчально-методичний посібник розроблений доц. Шинкарем В.А.

з курсів “Політекономія”, “Макроекономіка”, “Мікроекономіка”

з елементами модульного контролю

Вища школа України, чітко визначивши орієнтир на входження в освітній простір Європи, здійснює модернізацію освітньої діяльності в контексті європейських вимог. Запропонований студентам комплексний навчально-методичний посібник з курсів “Основи економічних теорій”, “Макроекономіка”, “Мікроекономіка” відповідає нормативним програмам навчальних дисциплін з економічної теорії. Методична робота виконана у напрямі реалізації основних положень приєднання української вищої школи до Болонського процесу.

Структура методичного посібника дає змогу надати суттєву допомогу студентам у вивченні основних економічних дисциплін з економічної теорії. Автором розроблені тематика рефератів по кожній темі, практичні завдання, виділені нові поняття і категорії, наводиться рекомендована студентам для вивчення література. По кожній з трьох навчальних дисциплін розроблені по два контрольних модулі, що дає змогу студентам перевірити рівень засвоєних ними знань.

Навчально-методичний посібник виконаний на достатньому методичному і науковому рівні і може бути рекомендований до друку.

30 вересня 2010 р. доктор екон. наук,

професор Пітюлич М.І.

104

Соседние файлы в папке новая папка