Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
27.07.2017
Размер:
534.53 Кб
Скачать

Розділ 2 Виробнича діяльність

Підприємство "ГрандСтар" займається промисловим та житловим будівництвом різної складності.

Підприємство відкрилося у 2003 році, та за час свого існування було зведено багато заправних станцій , а також мости, дороги , берегоукріплення , банки та житлових будівель.

На даний момент підприємство займається будівництвом християнської гімназії у селі Драгомиридчанах загальною площею більше 5600 метрів квадратних та будівельним об'ємом більше 30811 куб.

Послідовність встановлення конструкцій залежить від конструктивної схеми будівлі.

Одноповерхові промислові будівлі монтують в подовжньому або поперечному напрямках з роздільної, комплексної або комбінованої послідовністю установки конструкції.

Самохідні крани при монтажі фундаментів або колон проходять посередині прольоту або по його краях. Можливий перехід з крана першого прольоту через один у третій і т. д.

Схеми переміщення самохідних кранів при монтажі елементів покриттів залежать від довжини плит покриття. Якщо їх довжина 6 м, кран переміщується вздовж прольоту і з черговою осередку монтує елементи покриття на попередній.

При довжині плит 12 м застосовують одну з трьох схем руху крана:

1) поздовжню;

2) для ферм поздовжню, а для укладання плит - поперечну;

3) поперечну для всіх елементів покриття. За поздовжньою схемою руху потрібна велика вантажопідйомність крана.

Зведення кам’яних та армокам’яних конструкцій

Кладка є провідним процесом при зведення кам'яних несучих та огороджуючих конструкцій будівель і споруд. Виконується кладка з природних чи штучних каменів на будівельному розчині, вручну або за допомогою кранів (крупноблочная кладка) з дотриманням певних правил розрізки.

Різновиди використовуються в будівництві каменів визначають види кладок і область їх застосування.

Цегляна кладка із звичайної глиняної та силікатної цегли застосовується для зведення стін, простінків і стовпів, перемичок, арок і склепінь, перегородок; з вогнетривкої цегли - для конструкцій, що працюють в умовах високих температур (промислові печі і димові труби). Мілкоблочна кладка виконується з штучних та природних каміння правильної форми (керамічних, бетонних, шлакобетонних, гіпсових, силікатних і каменів з вапняків і туфів), маса яких (до 16 кг) дозволяє укладати їх вручну при зведенні стін, стовпів і перегородок.

-Зведення дерев’яних конструкцій

Використання дерев'яних конструкцій як легкодоступного самовозобновляющегося будівельного матеріалу має багатовікову традицію. Однак у період зростання індустріального будівництва, повсюдного застосування конструкцій із залізобетону та металу при наявності величезних можливостей дерев'яних конструкцій в їх використанні настав спад.

Це було обумовлено наявністю серйозних недоліків дерев'яних конструкцій, таких, як невисока довговічність, низька несуча здатність, складність в експлуатації, зокрема, в результаті тривалого впливу атмосферних опадів виникали процеси гниття і руйнування деревини, проблеми, пов'язані з забезпеченням протипожежної безпеки.

Соседние файлы в предмете Проектирование строительных конструкций