Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
27.07.2017
Размер:
534.53 Кб
Скачать

2.1 Виробництво будівельних матеріалів

Потужність та будівельна техніка виробництва

Підприємство "ГрандСтар" утримує свій автопарк спецмашин . Зокрема у складі автопарку перебувають :

76 автомашин і 53 дорожньо-будівельних механізми:

трактори (8 од), грейдера (3 од), автокрани (3 од), екскаватори (5 од), котки (6 од),бульдозера(3 од) асфальтоукладач, асенізатор, бензовоз, водовоз, пневмокаток, сідловий тягач, вантажний сніогоочищувач (2 од), навантажувач, зварювальний агрегат, гудронатор, автосамоскиди (8 од), тягачі (3 од) та інші.

На організації постійно працюють сформовані 4 бригади, що виконують зведення будівель та конструкцій.

Виробни́ча поту́жність  — розрахунковий, максимально можливий річний (добовий) випуск продукції або обсяг переробки сировини в номенклатурі і асортименті, що передбачається на плановий період при повному використанні виробничого обладнання і площ з урахуванням застосування передової технології, організації виробництва і праці.

Економічне обґрунтування виробничої потужності — найважливіший інструмент планування промислового виробництва. Іншими словами, це потенційна можливість валового випуску промислової продукції.

При формуванні виробничої потужності враховується вплив таких чинників, як номенклатура, асортимент, якість продукції, парк основного технологічного обладнання, середній вік обладнання і ефективний річний фонд часу його роботи при встановленому режимі, розмір виробничих площ тощо.

Кількість виконаних робіт на об’єктах залежить від кількость і видів робіт які потребує замовник.

Допоміжне виробництво забезпечує нормальну роботу основних цехів і відділень. До складу допоміжного виробництва входять відділення відділу головного механіка, здійснюють обслуговування і ремонт обладнання, будівель і споруд, опалювальної мережі, водопроводу та електромережі; інструментальний цех, що виконує виготовлення, ремонт і заточування інструменту, виготовлення пристосувань ідругіх необхідного оснащення; лабораторія; експериментальне відділення (дільниця), що здійснює вдосконалення технології та освоєння ремонту нових моделейавтомобілів.

Допоміжні виробництва забезпечують нормальну роботу основних виробництв, надаючи їм певного виду послуги або виконуючи роботи.

Допоміжні виробництва призначені для обслуговування основного виробництва. До них відносяться ремонтно-механічні, інструментальні, транспортні, парокотельного та інші цехи. Характер послуг, що надаються ними основному виробництву, досить різноманітний.

Розділ 3 Інженерна Інфраструктура

Інженерна інфраструктура - підгалузь матеріального виробництва.

Функціональне призначення інженерної інфраструктури складається в забезпеченні на конкретній території всіх споживачів водою, енергією, паливом, видаленні та захороненні побутових і виробничих відходів виробництва, у створенні повітряно-теплового режиму в приміщенні і санітарно-гігієнічних умов для проживання.

Процес виробництва інженерної продукції носить міжгалузевий характер і визначається спеціалізацією і сформованої галузевої системою управління окремими елементами систем, підпорядкованих відомчим інтересам .

Так як фірма займається виконанням робіт на невеликих об’єктах , то вона не потребує широкого спектру інженерної інфраструктури, а забезпечує свої потреби від інших об’єктів які знаходяться неподалік.

Кооперація в будівництві планова організація стійких виробничих зв'язків між будівельними організаціями, а також між ними і промисловими підприємствами, що виготовляють будівельні деталі і конструкції, створена для спільного виконання робіт по зведенню будівель і споруд, монтажу устаткування. До. у с. органічно пов'язано з розвитком спеціалізації будівельних організацій і є важливою формою суспільного розподіли праці. До. у с. здійснюється на основі господарських договорів, планів постачання продукції, відповідних вказівок міністерств і відомств. Форми До. у с.: внутрірайонне (між будівельними організаціями одного економічного району, зазвичай по масових будівельних роботах — земляним, отделочнимі т. п.); міжрайонне (між будівельними організаціями різних економічних районів, як правило, по монтажних і вузькоспеціальних роботах); міжгалузеве (між будівельними організаціями і підприємствами, що виготовляють конструкції і деталі). Особливість До. у с. — спільна і одночасна робота багатьох організацій на одному будівельному майданчику, зокрема в промисловому будівництві. Основні показники рівня До. у с.: доля субпідрядних робіт, виконаних спеціалізованими організаціями, включаючи і об'єм робіт по прямих договорах, в загальному об'ємі робіт генерального підрядчика; питома вага вартості конструкцій і деталей отримуваних з боку в порядку кооперації, в загальній вартості продукції будівництва. Непрямим показником є кількість будівельних організацій, спеціалізованих по видах робіт (субпідрядники), з якими кооперуються в процесі спільної роботи загальнобудівельні організації (генпідрядники). Розвиток До. у с. сприяє зростанню продуктивності праці, поліпшенню використання техніки, впровадженню потокових методів виробництва, що прискорює темпи будівництва, знижує собівартість будівельно-монтажних робіт.

Фірма співпрацює з іншими будівельними організаціями які займаються виконанням інших видів робіт.

Соседние файлы в предмете Проектирование строительных конструкций