Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсач / курсач токса тиогликозиді.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
04.08.2017
Размер:
2.65 Mб
Скачать

Рецепти виписані для корови 450 кг:

Для промивання шлушка:

    1. Rp.: Solutionis Tanini 0,1% - 35,0

D.S.: Внутрішньо для промивання шлунка

Сольове проносне:

    1. Rp.: Pulveris Natrii sulfatis 500,0

Aquae destillatae 3750

M.f. Solutio

D.S.: Всередину, як проносний засіб

Обволікаючий засіб:

    1. Rp.: Mucilaginis semenis Lini 750,0

D.S.: Всередину, як обволікуючий засіб, протягом 5 діб

Для симптоматичного лікування:

    1. Rp.: Solutionis Glucosi 40% - 200,0

D.t.d.N 5 in lagenis

S.: Внутрышньовенно на 5 введень, протягом 5 діб

5. Rp.: Solutionis Calcii chloridi 10% - 200,0

D.t.d.N 5 in lagenis

S.: Внутрышньовенно на 5 введень, протягом 5 діб

Розділ 10. Профілактика отруєнь

Всі перераховані вище рослини необхідно використовувати для годівлі тварин і заготівлі сіна - до цвітіння. Не можна допускати пасіння тварин по вигонах з квітучими і плодоносними хрестоцвітими рослинами, а також заготівлю сіна при сильному засміченні ними травостою. Зерновідходи, що містять велику кількість насіння цих рослин (вище 1-2%), слід згодовувати тваринам, у тому числі водоплавним птахам (качкам і гусям), тільки після максимального видалення насіння з корму або ж їх можна використовувати тільки для годування курей, індичок і цесарок. Шрот та макуху, отримані з насіння гірчиці, ріпаку та інших хрестоцвітих, можна згодовувати тваринам, у тому числі птахам, тільки після проварювання (не менше 1 год) для руйнування ферменту мірозина. [12]

Профілактика отруєнь гірчицею польовою.

Для профілактики отруєння сільськогосподарських тварин гірчицею необхідно не допускати до згодовування корму з квітучими і плодоносними стеблами рослини. У випадках сильної засміченості полів гірчицею, годування тварин і заготівлю сіна проводити до цвітіння рослини. Зерновідходи, що містять 2% і більше насіння гірчиці, дозволяється використовувати тільки для годування дорослих птахів з сімейства курячих (Кури, індики, цесарки).

Профілактика отруєнь ріпаком.

Для недопущення отруєнь ріпаковою макухою, добова дача його для корів не повинна перевищувати 1,5 кг, а свиням на відгодівлі - не більше 0,4 кг. Сухостійних корів і супоросних свиноматок не можна годувати ріпаковою макухою щоб уникнути абортів.

Профілактика отруєнь гулявника отруйного.

З метою недопущення отруєнь, не можна згодовувати тваринам сіно з вмістом гулявника більше 1%. [8]

Розділ 11. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів тваринництва

М'ясо від отруївшихся тварин, мабуть, без шкоди можна використовувати в їжу. Внаслідок летючості, гірчичні масла не дуже довго зберігаються в тканинах, особливо при варінні.

При вимушеному забої тварин м'ясо можна використовувати без обмежень. Щоб перевірити, чи немає у м'яса неприємного запаху і гіркого смаку, його необхідно піддати парку. [11], [12]

Висновок

Отруєння - хворобливий стан, викликаний потраплянням в організм отруйними речовинами. Найбільш часті гострі отруєння. Вони вимагають надання термінової допомоги.

Отруєння, або інтоксика́ція — порушення функцій чи ушкодження органів внаслідок дії отрут чи токсинів, що проникли в організм чи утворилися в ньому.