Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_z_toxikologiyi.docx
Скачиваний:
281
Добавлен:
04.08.2017
Размер:
26.5 Кб
Скачать

40. Принцип гідроперекисної реакції (реакція Шанемана) визначення фос?

41. Принцип ферментативного методу визначення фос ?

42. Проби матеріалу відбирають ?

43. Разова проба ? відіб з кожної упаковки чи продукції

44. Середня проба ? загал проба після ретельного перемішування

45. Сильнодіючі хос ?

46. У випадку масової загибелі риби з водоймищ ? з водоймищ відбирають середню пробу води (з різних місць та глибини до 2 л), трупи риби (не менше 5 кг кожного виду), висушений грунт із дна водоймища (0,5 кг), інколи фітопланктон.

47. У копії історії хвороби детально описують ? детально описують анамнестичні дані, клінічні ознаки та застосоване лікування

48. У лабораторію матеріал відправляють ? у лабораторію направляють матеріал не тільки для хіміко-токсикологічних, але і для гістологічних досліджень.

49. Фосфорорганічні сполуки - високоліпідотропні речовини. Вони швидко

всмоктуються ? легко всмоктуються слизовими оболонками шлунково- кишкового тракту та органів дихання і шкірою, накопичуючись, перш за все, у життєво-важливих органах: центральної і периферичної нервової системи, печінці, залозах внутрішньої секреції, а також у жирових депо.

50. Фосфорорганічні сполуки (ФОС) це ? це високомолекулярні ефіри кислот фосфору і їх сірчистих і азотистих похідних. Застосовуються у рослинництві і тваринництві як інсекто-акарициди.

51. Фосфорорганічні сполуки виділяються ? із сечею у вигляді продуктів розпаду (паранітрофенолу)

52. Фосфорорганічні сполуки накопичуються ? у життєво-важливих органах: центральної і периферичної нервової системи, печінці, залозах внутрішньої секреції, а також у жирових депо.

53. Фосфорорганічні сполуки поділяються на ? поділяють на дві групи: контактної дії, що проникають в організм шкідників через зовнішні покриви (базудин, байтекс, бромофос, гардона, карбофос, метафос, фозалон, фталофос) та системної або внутрішньорослинної дії, що надходять в організм шкідників через органи травлення (антіо, амофос, метилмеркаптофос, сайфос та деякі інші).

54. Фосфорорганічні сполуки поділяються на препарати контактної дії ? контактної дії, що проникають в організм шкідників через зовнішні покриви (базудин, байтекс, бромофос, гардона, карбофос, метафос, фозалон, фталофос)

55. Фосфорорганічні сполуки поділяються на препарати системної дії ?системної або внутрішньорослинної дії, що надходять в організм шкідників через органи травлення (антіо, амофос, метилмеркаптофос, сайфос та деякі інші).

56. Хлорорганічні сполуки (ХОС) це ? Це велика група хлорпохідних вуглеводнів, які раніше широко використовувались у сільському господарстві для захисту рослин від комах та кліщів, а також для обробки продуктивних і дрібних домашніх тварин від ектопаразитів.

57. ХОС виділяються ? виділяються з молоком лактуючих тварин

58. ХОС надходять в організм тварин ? через шлунково-кишковий тракт (при використанні кормів, забруднених пестицидами, а також з водою), через легені (з повітрям у вигляді парів та аерозолів) та через неушкоджену шкіру (при обробках тварин проти ектопаразитів).

59. ХОС накопичуються ? в яйцях птахів, переважно у жовтку

Соседние файлы в предмете Ветеринарная токсикология