Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.odt
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.06.2018
Размер:
39.15 Кб
Скачать

2.1 Поняття визначення «комунікаційна стратегія»

Комунікаційна стратегія – комплексна програма дій, яка спрямована на вибір пріоритетних інструментів маркетингових комунікацій, їх оптимальне поєднання та посилення їх інтегративного впливу на споживачів. Комунікаційна стратегія формується на основі встановлених місії підприємства, стратегії розвитку та маркетингової стратегії підприємства. Інформаційною базою для прийняття стратегічних рішень є результати проведених маркетингових досліджень (аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища, аналіз споживачів, конкурентів, визначення цільових сегментів тощо). У рамках розроблення комунікаційної стратегії передбачається формування стратегії використання окремих інструментів маркетингових комунікацій [26].

2.2 Комунікаційна стратегія просунення бренду

В даний час на різних ринках, особливо там, де конкуренція досить висока, для просування бренду недостатньо проведення окремих розрізнених рекламних заходів. Як показує статистика звернень в наше агентство, все більша кількість компаній розуміють необхідність побудови комплексної комунікаційної стратегії для вирішення цього завдання.

ГК Крок за кроком - практично єдина компанія на Ринку маркетингових і консалтингових послуг, яка за погодженням із замовником включає в маркетинговий проект етап створення комунікаційної стратегії просування бренду.

Крім того, унікальною особливістю нашого продукту є методично правильне, поетапне вирішення даного питання. У той час як більшість існуючих на ринку маркетингових фірм в якості готового продукту пропонують тільки стандартний маркетинговий план або рекламну стратегію, пропоноване нами рішення складається з трьох складових, що визначають побудову і розвиток бренду: маркетингової, креативної та медійної стратегій.

Маркетингова стратегія.

Базується на ретельному аналізі, проведеному фахівцями компанії, який дає знання про потенційних споживачів, конкурентів і сам продукт. Ці знання лягають в основу концепцій позиціонування і комунікації майбутнього бренду.

Креативна стратегія.

На даному етапі співробітниками агентства формується образ бренду, розробляються моделі сприйняття і елементи наповнення бренду. Розвивається ключова креативна ідея, на основі якої буде розвиватися діалог бренду зі споживачем.

Медійна стратегія.

На цьому етапі відбувається вибір комунікаційних носіїв, за допомогою яких, комунікаційне послання буде донесено до споживачів, розробляється стратегія використання ЗМІ, оптимізується бюджет рекламної кампанії.

Тут же здійснюється вибір рекламних носіїв по кожному ЗМІ (канали, СТАНЦІЯ, видання та ін.) І відбувається визначення ролі кожен носій.

При розробці комунікаційної стратегії співробітники компанії вирішують такі основні завдання:

1. Виявляються основні етапи просування і підтримки бренду на ринку відповідно до розробленої стратегії позиціонування, а також завданнями розвитку бренду

2. Розробляються комунікаційні повідомлення для кожного з етапів, які будуть складовими основного комунікаційного повідомлення і рішення задачі просування для даного етапу

3. Вибираються канали комунікації для кожного етапу з метою найкращого і найбільш точного донесення комунікаційних повідомлень і вирішення виробничих завдань

На основі сформованого, комунікаційна стратегія фахівців компанії може бути проведена розробкою всіх комунікацій бренду: назви, логотип, фірмовий стиль, бренд-бука, упаковки, слогани, рекламний відео- або аудіоролик, зовнішня реклама, рекламні матеріали на місця продажів (POS), web- сайт і т.д.

Застосування даної методики дозволить замовникам ГК Крок за кроком розробити ефективну концепцію позиціонування, а також програму просування продукції або бренду на ринку в умовах високої конкуренції, а також залучити нових споживачів[28].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]