Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат з інформатики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.06.2018
Размер:
186.88 Кб
Скачать

Примітки

  • Якщо ваші ім’я користувача та пароль, з якими ви входите до системи на цьому комп’ютері, відрізняються від тих, що використовуються на комп’ютері, до якого ви намагаєтесь отримати доступ, відобразиться запит про ім’я та пароль користувача. Можна автоматично підключатися до іншого комп’ютера в мережі, зберігши пароль.

  • Якщо інший комп’ютер настроєно на надання доступу будь-кому в мережі, то підключення буде встановлено автоматично, але тільки з гостьовим доступом. Тобто буде доступ лише до файлів, що зберігаються у спільній папці. Можна автоматично підключатися до іншого комп’ютера в мережі, зберігши пароль.

Пошук файлів на підключених дисках

Підключений диск — це спільна папка або комп’ютер в мережі, для якого створюється ярлик. Кожний підключений диск має призначену для нього літеру (наприклад, D).

  1. Відкрийте діалогове вікно «Комп’ютер». Для цього натисніть кнопку Пуск і виберіть пункт Комп’ютер.

Усі підключені диски перелічено в розділі Мережне розташування.

  1. Клацніть двічі піктограму підключеного диска, щоб переглянути перелік файлів і папок, до яких ви маєте доступ.

Висновок

Поняття мережі оточує сучасну людину. Це може бути мережа магазинів, шкіл, банків, автостанцій, телефонні і телевізійні мережі тощо. Комп'ютери також можуть утворювати мережу. Об’єднані в мережу комп'ютери можуть бути розташовані в одній кімнаті, будинку або місті, або знаходитись в різних містах, країнах, континентах.

Комп'ютерна мережа – це сукупність комп'ютерів і різних пристроїв, що забезпечують інформаційний обмін між комп'ютерами в мережі без використання яких-небудь проміжних носіїв інформації.

Комп'ютери можуть з'єднуватися між собою по різному в залежності від відстані, на якій вони знаходяться, та їх призначення. Тому канали зв'язку між ними можуть бути різними.

Канал зв'язку - це обладнання, за допомогою якого здійснюється з'єднання комп'ютерів у мережу.

З'єднання може бути утворене з допомогою кабелів для передавання сигналів (плоский двожильний кабель, коаксіальний кабель, кабель у вигляді двох скручених мідних дротів у захисній оболонці(вита пара), оптоволоконний кабель), або з допомогою безкабельних засобів (радіосигналів,лазерного променя, інфрачервоних пристроїв, супутників зв'язку тощо). Від виду каналів залежить швидкість обміну даними в мережі.

В залежності від кількості комп'ютерів в мережі та території, яку вона охоплює, виділяють локальні та глобальні мережі.