Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетингове дослідження.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
20.06.2018
Размер:
992.63 Кб
Скачать
  1. Мікрорівень

Показники

Великобританія

Франція

Дослідження мікрорівня

Наявні та потенційні конкуренти

Експортери: Нова Зеландія, Австралія, Ірландія, Іспанія; національний ринок, який задовольняє потреби на 25%, оскільки Великобританія є одночасно є одним з найбільших експортерів

Експортери: Нова Зеландія, Австралія, Бельгія; національний ринок задовольняє потреби на 30%

Рейтинг

2

1

Механізм виходу на ринок та пов’язані з ним витрати

Механізм виходу на ринок та пов’язані з ним витрати однакові в обох країнах, оскільки регулюються стандартами, прийнятими в ЕС

За для виходу на ринок та регістрації компанії потрібно пройти 5 етапів, які займають не більше 14 днів.

Наразі законодавство та податкова політика сприяють веденню бізнесу

Рейтинг

1

1

Перспективи реалізації товару

Середні перспективи реалізації товарів, в країні розвинута дистриб’юторська мережа, та податкова політика сприяє розповсюдженню товару, середній попит на продукцію

Високі перспективи реалізації товарів, в країні розвинута дистриб’юторська мережа, та податкова політика сприяє розповсюдженню товару, доволі високий попит на продукцію

Рейтинг

2

1

Можливість прийняття товару

Товар буде прийнятий, адже не є новаторським на ринку

Як зазначалося у попередньому аналізі, баранина використовується у багатьох видах страв, тому імовірність прийняття товару ринком велика.

Рейтинг

1

1

Потенціал прибутковості

Середній

Високий

Рейтинг

2

1

Місце (загальний рейтинг)

2 (8)

1 (5)

Враховуючи все вищезазначене, можна зробити висновок, що Франція є більш привабливою країною для виходу на ринок. У Франції спостерігається більш підвищений попит на продукцію, більший потенціал прибутковості та краще сприйняття товару.

  1. Оцінка адекватності цільових ринків конкурентним перевагам і потенціалу фірми.

Оскільки початковим етапом ми вважаємо експорт баранини, ми оцінимо адекватність цільового ринку Франції та конкурентні переваги нашої продукції.

По-перше, Франція знаходиться у сухопутній доступності до нашої країни, що значно зменшить логістичні витрати та дає змогу транспортувати у охолодженому вигляді, а не замороженому. Стабільна економічна ситуація, високі заробітні плати дають можливість людям купувати баранину, яка є одним з найдорожчих видів м’яса.

Нашим цільовим ринком є люди будь-якого віку (окрім дітей до 3 років), які їдять м'ясо і не мають проблем зі здоров’ям. Цільовий ринок є досить адекватним і и можемо розраховувати на попит на продукцію, оскільки баранина є дуже популярним видом м’яса і дуже жваво використається у кулінарії.

Далі перейдемо до розгляду конкурентних переваг.

  1. Можливість встановити ціну від $ 1,5 – 8 за кг у той час, коли інші країни експортують в середньому за ціною $ 2,2за кг;

  2. Австралія і Нова Зеландія практично не експортують баранину в тушах і напівтушах та у свіжому або охолодженому вигляді через те, що збереження свіжості при транспортуванні даними країнами неможливе іншим шляхом, ми ж можемо запропонувати повний асортимент продукції;

  3. В Україні баранина виробляється не жирною та соковитою, що задовольняє смаки європейців, оскільки, наприклад, в Азії вважається, що м'ясо повинно бути дуже жирним.

Висновок. Отже, проаналізувавши потенційні ринки лідерів країн-імпортерів, Франція є найбільш привабливою країною за економічними, політичними та соціально-культурними факторами. Гарне сприйняття товару та великий попит забезпечать великий обсяг продажу.

Висновок

Проаналізувавши особливості галузі вівчарства, виробництво баранини в Україні є перспективним напрямком. Хоча попит на баранину у жителів в більшості регіонів нашої країни залишився невисоким, проте перспективи розвитку галузі є, в основному вони націлені на міжнародний ринок. Тому на сьогодні вівчарство – це експортно-орієнтований м’ясний напрям, зважаючи також на надані Україні квоти від Європейського Союзу. Одна з основних проблем у вівчарських комплексі в цілому і м’ясному вівчарстві зокрема – відсутність інфраструктури, практично немає спеціальних боєнь, а це один з критеріїв сертифікації відповідно до міжнародних стандартів.

Головний експортний потенціал баранини в світі сконцентрований у двох країнах-лідерах – Новій Зеландії та Австралії, на частку яких припадає 66,6% всього світового експорту баранини.

Головними імпортерами баранини в світі є Франція, Великобританія, Китай і США на долю яких припадає 40,2%.

Список використаних джерел:

  1. Cantillon, R. Essai sur la Nature du Commerce in General (Essay on the Nature of Trade in General) [Електронний ресурс] / R. Cantillon // London: Frank Cass and Co., Ltd. 1959. – Режим доступу: http://www.econlib.org/library/NPDBooks/Cantillon/cntNT.html.

  2. Changes in the Sheep Industry in the United States : Report in brief [Електронний ресурс]. Washington : National Research Council, cop. 2015. – Режим доступу: http://www.nap.edu.

  3. Economy of the United Arab Emirates [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_United_Arab_Emirates.

  4. Офіційний сайт База світової торгівлі ООН [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.un.org/ru/index.html

  5. ЄС погодився збільшити квоту на імпорт української баранини [Електронний ресурс].– Режим доступу: http://ua.korrespondent.net/business/1210306-es-pogodivsya-zbilshiti-kvotu-na-import-ukrayinskoyi-baranini.

  6. Закон України Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2829-17.

  7. Офіційний сайт Державного комітету статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.ukrstat.gov.ua/.

  8. Офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі [Електронний ресурс].– Режим доступу: www.me.gov.ua.

  9. Офіційний сайт ФАО (Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН) [Електронний ресурс].– http://faostat.fao.org/.

  10. Офіційний сайт Світового банку [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://data.worldbank.org/.