Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot_po_praktike_2011.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
164.35 Кб
Скачать

8.4 Організація роботи щодо забезпечення охорони праці

Для організації виконання правових, організаційно – технічних, санітарно – гігієнічних, соціально – екологічних і лікувально – профілактичних заходів у структурних підрозділах дирекції, спрямованих на попередження нещасних випадків, профілактичних захворювань і аварій у процесі праці створена служба охорони праці дирекції, що підкоряється безпосередньо начальнику Луганської дирекції залізничних перевезень.

До складу служби охорони праці входять: сектор охорони праці, що складається з начальником сектора і інженера сектора.

Основними завданнями служби охорони праці дирекції є:

  • розробка ефективної системи керування охорони праці на дирекції і сприянню вдосконалюванню діяльності в цілому напрямку кожної структурної одиниці дирекції і кожного працівника;

  • організація проведення професійних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, попередження нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань і інших випадків загрози життю і здоров’ю працівників;

  • вивчання і сприяння впровадженню у виробництво досягнень науки і техніки, прогресивних і безпечних технологій, сучасних засобів колективного та індивідуального захисту працівників станцій і відбудовного поїзда;

  • контроль за дотриманням працівниками вимог законів, нормативно – правових актів по охороні праці, положень колективного договору і актів по охороні праці, що діють у межах дирекції, дороги і УЗ;

  • інформування та проведення роз’яснювальної роботи із працівниками з питань охорони праці.

8.5 Організація пасажирських перевезень

На Луганській дирекції знаходиться 69 станцій, на яких в загалом знаходиться 110 платформ та 79 павільйонів.

На вокзалах і на станціях з великим пасажирським потоком встановлене термінальне обладнання АСК ВП УЗ.

Продаж квитків у приміському сполученні здійснюється на 37 станціях дирекції на засобах автоматизованого робочого місця з розширеними функціональними можливостями РРО «Спекка-00».

Централізоване керування продажем проїзних документів на станціях де не встановлене обладнання АСК ПП УЗ здійснює бюро по розподілу місць у поїздах, а контроль за якістю роботи квиткових кас станцій здійснюють Центри по обробці проїзних і перевізних документів розташовані на вокзалах Луганськ та Попасна.

Щорічне відправлення пасажирів зі станцій Луганської дирекції залізничних перевезень становить більш 11,9 млн. чоловік, частка прямого й місцевого сполучення складає близько 13 % перевезень.

Для задоволення потреб мешканців області в пасажирських перевезеннях зі станцій дирекції щодоби відправляється 12 пар пасажирських поїздів, а в літній період відправляється 16 пар пасажирських поїздів, у тому числі 7 пар поїздів формування вагонного депо Луганськ.

Для забезпечення перевезення пасажирів до станцій: Санкт – Петербург, Трускавець, Адлер курсують безпересадочні вагони.

Основний обсяг роботи, пов’язаний з обслуговуванням пасажирів на дирекції зосереджено на вокзалах: Луганськ, Комунарськ, Родакове, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та Стаханов.

Головним завданням організації приміських перевезень на дирекції є забезпечення своєчасного підвозу трудящих до місця праці на підприємства в обласний центр і інші міста Луганської області.

Розміри руху приміських поїздів у межах дирекції встановлюють 65 пар поїздів середньо на добу, у тому числі 56 пар поїздів формування моторвагонних депо Сватове, Родакове.

На дирекції застосовується зонний покилометровий тариф із градацією 10 зон на відстань до 300 км.

На Луганській дирекції вивіз пасажирів здійснюється переважно дизель – поїздами локомотивного депо Попасна, Кіндрашівська-Ново.

Після електрифікації ділянки Дебальцеве – Комунарськ вивіз пасажирів здійснюється також електропоїздами по маршруту Красний Лиман – Комунарськ – Слов’янськ.

Формування й розформування пасажирських поїздів, їхня екіпіровка та інші операції здійснюються в ремонтно – екіпіровочному депо, розташованому на станції Луганськ – Вантажний.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]