Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1титул.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
91.14 Кб
Скачать

5. Заключна частина

При проходженні практики на підприємстві Північні Високовольтні Мережі в Службі релейного захисту я: пройшов інструктаж з техніки безпеки та охорони праці на енергетичному підприємстві, ознайомився зі структурою підприємства, побачив на чому засновуються принципи організації виробництва, як взаємодіють між собою різні підрозділи та служби даного підприємства, зрозумів, що для безпечної та ефективної роботи всього підприємства потрібна чітка координація дій окремих служб та постійні перевірки кваліфікації та рівня підготовки робітників, узгодження дій підприємства з іншими підприємствами (наприклад узгодження графіків профілактичних відключень з Чернігівськими магістральними ел. мережами). За час практики були проведені екскурсії :

  1. На Седнівську ГЕС , де ми ознайомилися з процесом виробництва електричної енергії, були проведено інструктаж по техніці безпеки на ГЕС, побачили всі ступені процесу. Під час екскурсії на Седнівську ГЕС, ми мали змогу побачити перетворення енергії водного потоку на механічну за допомогою турбін і подальше її перетворення у електричну енергію за допомогою генераторів. Нам пояснили принципи роботи ГЕС, розказали про захист станції.

  2. Підстанція 35/10 “Киселівка” та підстанція 110/10 “Седнів”. Під час відвідування підстанцій ми ознайомилися з принципом роботи та конструктивними особливостями кожної з підстанцій. Підстанція “Киселівка” являеться однотрансформаторною, потужністю 2,5 МВА. Регулювання роботи трансформатора здійснюеться під напругою пристроем РПН. Від підстанції живляться 4 лінії напругою 10 кВ.

  3. Підстанція 110/10 “Седнів” являеться транзитною підстанціею по напрузі 110 кВ та розподільчою по 10 кВ. Особливістями є те, що обидві високовольтні лінії 110 “Березна” та 110 “Городня” оснащені ВЧ загороджувачами, пл сторон6і 110 кВ відсутні вимикачі які замінені на ОД-КЗ-110 кВ. Для виводу в ремонт передбачена ремонтна перемичка міл двома ПЛ-110 кВ. Секційний вимикач 110 кВ масляний малооб”ємний. На І СШ 10 кВ масляні вимикачі 10 кВ замінені на вакуумні ВВ/ТЕЛ –10 кВ , а також обладнання захисту виконане пристроями МРЗС.

Під час практики була проведена лекції:

  • з релейного захисту та автоматики, начальник служби РЗА розказав про походження реле, його призначення, основні принципи роботи та функції релейного захисту, види реле та релейного захисту;

  • з обладнання підстанцій та ліній 35 кВ, директор підприемства ознайомив нас з принципом роботи, конструкцією, обслуговуванням та основними параметрами цього обладнання;

  • з засобів вимірювання і випробування електрообладнання та безпечне виконання робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]