Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachment.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
179.2 Кб
Скачать

4. Тематика лекційних, семінарських, практичних, лабораторних занять, самостійної роботи студентів

Тема 1. Державний стандарт вищої освіти в Україні. Організація навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі та на факультеті

Система вищої освіти в Україні та перспективи її розвитку. Ступеневість вищої освіти, стисла характеристика освітньо-кваліфі­каційних рівнів підготовки фахівців "молодший спеціаліст", "бака­лавр", "спеціаліст, магістр". Місце університету в системі вищої освіти та в системі підготовки кадрів вищими закладами освіти для готельно- ресторанного господарства та харчових виробництв.

Загальні відомості про університет. Основні структурні підрозділи університету: ректорат, деканат, кафедри, бібліотека, допоміжні служби. Місце та роль факультету в організації навчально-виховного процесу студентів. Правила внутрішнього розпорядку, організація навчальної, виховної, культурно-масової роботи.

Роль навчальної, науково-дослідної, самостійної та громадської діяльності студентів у формуванні фахівця.

Органи самоврядування студентів в університеті та на факультеті; їх роль в організації навчального процесу, побуту та відпочинку. Організація соціальної захищеності студентів в університеті.

Види і зміст навчальних занять. Роль і місце кожного виду занять у формуванні фахівця.

Лекції, семінарські, практичні та лабораторні заняття – основні форми ауди­торних занять. Основні види лекцій – установча, оглядова, проблемна, співбесіда та ін. Візуальне супроводження лекцій. Опорні конспекти лекцій. Порядок конспектування лекційного матеріалу і подальшого його засвоєння.

Форми проведення семінарських, лабораторних і практичних занять. Особ­ливості використання методів активного навчання, ПЕОМ та інформаційних технологій на цих видах занять. Організація самостійної роботи студентів під час підготовки до семінарських, лабораторних і практичних занять. Місце консультацій.

Практична підготовка студентів з фаху. Роль і місце навчальних практик у підго­товці фахівців. Положення про виробничу, комплексну і переддипломну прак­тики. Їхнє місце у формуванні професійних знань і практичних нави­чок фахівця вищої кваліфікації.

Застосування нових технологій навчання під час проведення усіх видів навчальних занять у вищому навчальному закладі, в організації самостійної роботи.

Організація і методика впровадження різноманітних форм кон­тролю знань студентів. Сутність комплексної діагностики знань студентів. Тестування як провідний метод діагностики якості знань студентів. Проведення рубіжних і підсумкових атестацій. Технологія проведення фахових державних випробувань.

Особливості організації навчального процесу студентів з фаху. Місце усіх видів навчальних занять студентів у навчальному плані та їх роль у формуванні майбутнього фахівця.

Організація самостійної (індивідуальної) роботи студентів (СРС) та форми її контролю. Практична цілеспрямованість завдань для самостійної (індивідуальної) роботи студентів. Нормативно-мето­дична забезпеченість виконання самостійної роботи студентів.

Порядок використання студентами навчально-методичних розробок кафедр вищого навчального закладу, нормативних докумен­тів, галузевих та періодичних видань під час виконання СРС.

Тема 2. Зміст, характер, сфера професійної діяльності інженера та роль випускової кафедри в підготовці фахівців готельно-ресторанного господарства. Організація науково-дослід­ної роботи студентів, її місце у професійній підготовці фахів­ця

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]