Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовой_укр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
260.1 Кб
Скачать
    1. Охорона навколишнього середовища.

Охорона навколишнього середовища вмикає в себе:охорону ґрунту, охорону водних ресурсів та охорону атмосфери.

Охорона ґрунту для вугільних підприємств виявляється у: залишенні охоронних суцільностей використанні підготовчих систем розробок; певного порядку та способу виїмки, випускаючи повільне опущення охороняємого об’єкту. Важливим фактором охорони земельних угоді є безвихідна технологія робіт та рекультивація землі ПТЄ § 578, 579.

Для боротьби з внесенням шкідливих речовин в атмосферне повітря необхідно налагодити діяльне провітрювання підземних гірничих виробок, щоб виходячий з шахти струм повітря мав санітарно – допустимі норми утримання шкідливих речовин; своєчасно гасити породні відливи. ПТЄ § 574, 575, 576, 577.

Вода, відкачувана з шахт на поверхню, повинна підпадати фізико-хімічному та бактеріологічному аналізу не рідше 1 разу у квартал. У випадку виявлення в шахтній воді шкідливих домішок, повинні здійснюватися заходи, що забезпечують очищення і знешкодження води, погоджені з органами санітарного нагляду. Очищення й освітлення води виробляються на поверхні шахти в спеціальних відстійниках і хлораторних. Прогресивним є замкнутий вир ПТЕ § 567, 573.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]