Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
педпрактика теорія.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
366.59 Кб
Скачать

Вимоги до ведення щоденника

1. Для щоденника потрібно взяти загальний зошит (1 зошит на 2-3 предмети).

2. Записи в щоденнику вести охайно, грамотно, чітко і своєчасно.

3. В щоденнику повинні бути відображені всі дні практики (конспекти уроків, спостереження уроків студентів своєї підгрупи).

РОЗДІЛ 6. ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩОДО ПРАКТИКИ «ПРОБНІ УРОКИ ТА ЗАНЯТТЯ В ШКОЛІ»

Питання організації проведення педагогічної практики в базові школах проректор по практиці погоджує з заступником директора зі навчально-виховної роботи у початкових класах. Він складає графік проби уроків і занять, проводить інструктаж по проведенню практики проби уроків і занять, здійснює постійний робочий зв 'язок з дирекцією школи вирішення різноманітних організаційних питань, оформлює відомість ні оплату вчителям школи за керівництво практикою студентів.

Для проходження педагогічної практики кожна академічна група поділяється на 3 підгрупи по 8-10 чоловік, які дають уроки згідно складеного графіка під керівництвом методистів-викладачів окремих методик та вчителів шкіл.

6.1. Обов'язки учасників педагогічної практики

Обов 'язки студентів гуманітарно-педагогічного інституту під час проведення педагогічної практики пробних уроків і занять в школі

  1. Виконувати правила внутрішнього розпорядку, розпорядження адміністрації школи, методиста, дотримуватись правил техніки безпеки і, охорони праці.

  1. Спочатку і до закінчення практики з'являтися в школу за 20 хвилин до початку заняття.

  1. Своєчасно виконувати всі види робіт, передбачених програмою педагогічної практики.

4. Бути прикладом ввічливості, організованості, дисциплінованості та працьовитості.

5. Добросовісно готуватися до проведення навчально-виховної роботи з дітьми.

6. Вдосконалювати вміння педагогічної майстерності, розвивати культуру спілкування і мовлення, дотримуватися вимог, висунутих до зовнішнього вигляду учнів.

7. При підготовці до пробного уроку і проведення його студент повинен двічі проконсультуватися з учителем класу, методистом, затвердити підписом методиста конспект, що буде свідчити про готовність і допуск його до уроку.

8. Регулярно відвідувати уроки і заняття практикантів своєї групи.

Обов 'язки керівника по практиці:

  • вчасно, згідно розкладу проводить консультації, надає допомогу в підготовці та проведенні пробних уроків;

  • присутній на всіх пробних уроках;

  • організовує спостереження і обговорення уроків;

  • виставляє оцінки за пробний урок або заняття, за обговорення, за щоденник студента в журналі обліку педпрактики підгруп;

  • вчасно робить записи в журналі педпрактики;

  • веде щоденник методиста, в якому складається індивідуальний план роботи методиста на семестр, переписується графік проходження практики студентами кожної підгрупи, схеми аналізу пробних уроків, розклад проведення консультацій для практикантів, ведеться облік відвідування і успішності практикантів з педагогічної практики, щоденний облік роботи методиста; запис спостережень, висновків після кожного пробного уроку;

  • якщо практикант не з'явився на консультації до методиста або на пробний урок без поважних причин, за урок виставляється оцінка «2» і за домовленістю з методистом, вчителем школи урок повинен провестися повторно поза графіком пробних уроків.

Керівник практики повинен володіти такими відомостями для успішного керівництва педагогічною практикою студентів «Пробні уроки і позакласні заняття в школі»:

  1. номер школи;

  2. вчителі школи;

  3. розклад пробних уроків студентів;

  4. графік проведення консультацій;

  5. графік проведення уроків;

  6. розклад дзвінків;

і обов'язково регулярно фіксувати результати практики (оцінки за проведені уроки і заняття) в журнали по педагогічній практиці, вказуючи дату, прізвище студента, тему уроку чи заняття, вчителя класу і кількість годин до оплати вчителю і методисту.