Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсач2.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
748.03 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Харківський національний автомобільно дорожній університет

Кафедра вишукувань та проектування

автомобільних доріг

Курсовий проект “Проектування варіантів траси автомобільної дороги “

виконала:ст.гр.Д-35

Биценко Ю.П. . перевірила:

Урдзік С.М.

Харків 2011

Зміст

Вступ

1.Природні умови і економічна характеристика району проектування

2.Визначення перспективної інтенсивності руху і категорії дороги

3. Обгрунтування нормативів на проектування (по ДБН)

4. Проектування 2-х варіантів траси

5. Проектування поздовжнього профілю траси

6. Конструювання земляного полотна

7. Проектування дорожнього одягу

8. Визначення об’ємів робіт

Висновки

Перелік посилань

Додатки

ВСТУП

Обов’язковою умовою розвитку економіки будь-якого регіону держави являє наявність розвиненої транспортної системи. Особливе місто в цій системі займає автомобільний транспорт, у зв’язку з притаманними йому винятковими особливостями у транспортному забезпеченні. У теперішній час автомобільним транспортом щорічно перевозиться вантажів і пасажирів у, де кілько раз більше, ніж іншими видами транспорту разом узятими.

У народному господарстві усі види транспорту утворюють єдину транспортну систему та працюють у взаємній ув’язці. Транспорт являється невід’ємним елементом будь-якого виробництва, забезпечуя зв’язок між промисловими, сільськогосподарськими та іншими отрослями народного господарства; впливає на усі процеси розвитку економіки нашій держави, на розмішена продуктових сил, освоєння нових районів та природних багатств; сприяє підвищенню життєвого рівня народу і його культури, має величезне значення в укріплюванні обороноздатності. Особливо значну роль автомобільного транспорту в освоєнні малонаселених районів та нових сільськогосподарських територій, у розробці великих родовищ корисних копалень. Широко застосовується автомобільний транспорт для перевезення швидкопошкоджуючих вантажів.

Однак, ефективна робота автомобільного транспорту визначається якісним майном транспортної сіті, то є майном автомобільних доріг і їх про тяжінням. Це положення придбає особливу важливість на рівні регіональних перевезень. Тому у числі первісних задач стоячих у теперішній час перед Україною в області транспорту, виявляється завершенням формування сіті місцевих автомобільних доріг, то поліпшення технічного стану існуючих автомобільних доріг.

Рішення вище названих задач вимагає капітальних вкладень. У зв’язку з чим перед проектувальниками автомобільних доріг ставляться питання особливої значимості по визначенню найбільш ефективних технічних рішень, направлених на зниження капіталоємкості і трудомісткий будівельних та ремонтних робіт. Зменшення потрібності дефіцитних будівельних матеріалів, можливість механізації та індустріалізації дорожньо-будівельних робот і продовження строків будівельного виробництва. Пошук цих рішень засновується на широкім використанні місцевих дорожньо-будівельних матеріалів та промислових відходів, а також інших передових досягнень вітчизняних і закордонній дорожній науці.