Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_с++.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
672.26 Кб
Скачать

5.4 Варіанти індивідуальних завдань

1. Розробити функцію , що збільшує всі негативні елементи масивів A(12), B(10), C(8) на 10.

2. Розробити функцію видалення підрядка в n символів з к- ой позиції .

3. Скласти функцію обчислення найбільшого загального дільника 2-х чисел.

4. Обчислити площу багатокутника за допомогою складеної функції , що визначає площу по координатах його вершин.

5. За допомогою функції визначення середнього значення елементів масиву обробити два масиви різної довжини.

6. Скласти функцію визначення середнього арифметичного і середнього геометричного значень елементів масиву.

7. Розробити функцію перебування максимального елемента масиву і застосувати її для двох масивів різної довжини.

8. Розробити функцію сортування одновимірних масивів за зростанням і застосувати її для сортування чотирьох масивів довільної довжини.

9. Негативні елементи матриць A(5,4), B(3,2), C(4,4) записати в одновимірний масив.

10. Розробити функцію, що обчислює суму діагональних елементів квадратної матриці , і з її допомогою знайти суми діагональних елементів трьох матриць .

11. Скласти функцію визначення суми і кількості елементів , розташованих між мінімальним і максимальним елементами масиву. Використовуючи цю функцію,обробити три одновимірних масиви різноі довжини.

12. За допомогою розробленої функції підрахунку кількості і суми парних елементів одновимірного масиву обробити три одновимірних масиви різної довжини.

13. Три групи студентів здали іспит . Розробити функцію і з її допомогою вивести список студентів кожної групи за зменшенням оцінок .

14. Розробити функцію знаходження самого довгого слова в рядку. Ввести текст і одержати фразу із самих довгих слів.

15. Розробити функції обчислення площ трикутника за формулою Герона і за формулою з використанням підстави і висоти. Роботу функцій перевірити при визначенні площ трьох довільних трикутників.

16. Скласти функцію підрахунку кількості слів у реченні.

17. Розробити функцію виділення в тексті слів-паліндромів ( тобто слів, що читаються однаково ліворуч - праворуч і праворуч - ліворуч) і з її допомогою обробити введений текст.

18. Скласти функцію визначення в кожнім стовпці матриці кількості негативних елементів і використовувати її для обробки трьох матриць .

19. Розробити функцію визначення коренів квадратного рівняння і функцію перевірки цих коренів за теоремою Виета . Використовуючи ці функції, знайти корені двох квадратних рівнянь .

20. Визначити частоту зустрічальності кожної літери алфавіту в тексті з застосуванням функції , що виконує таку операцію для заданої літери.

21. Розробити функцію визначення суми членів арифметичної прогресії і реалізувати її для двох арифметичних прогресій з різною кількістю членів .

22. Розробити функцію перебування максимального елемента масиву і його номера і реалізувати її для обробки трьох масивів довільної довжини.

23. Скласти функцію перестановки максимального і мінімального елементів масиву і застосувати її для обробки двох двовимірних масивів.

24. Розробити функцію сортування масиву за зменшенням і з її допомогою обробити три одновимірних масиви довільної довжини .

25. Скласти функцію обчислення середнього значення елементів масиву й знаходження кількості чисел, що перевищують цю величину. Застосувати розроблену функцію для обробки двох одновимірних масивів.