Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_stat_kyrs_OA_NOV.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
312.32 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра фінансів та кредиту

СТАТИСТИКА

Методичні вказівки

до виконання курсових робіт

для студентів денної форми навчання факультету економіки та підприємництва освітньо-професійного рівня "Бакалавр" напряму підготовки 6.030509 – облік і аудит, 6.030502 – економічна кібернетика

Вінниця – 2010

УДК ___________

Янчук В. І., Кравцова А. М., Марченко С. К. Методичні вказівки з дисципліни “Статистика” до виконання курсових робіт для студентів денної форми навчання факультету економіки та підприємництва освітньо-професійного рівня "Бакалавр" напряму підготовки 6.030509 – облік і аудит, 6.030502 – економічна кібернетика – Вінниця: ОЦ ВДАУ, 2010. – 36 с.

Укладачі: к.с.-г.н. Янчук В. І., к.е.н. Кравцова А. М., ас. Марченко С. К.

Рецензенти: Томчук В.В., кандидат економічних наук, доцент кафедри бухгалтерського обліку Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету

Поліщук Н.В. , професор, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики Вінницького національного аграрного університету

Методичні вказівки з дисципліни “Статистика”

до виконання курсових робіт

для студентів денної форм навчання факультету економіки та підприємництва освітньо- професійного рівня "Бакалавр" за напрямом підготовки 6.030509 – облік і аудит, 6.030502 – економічна кібернетика

Рекомендовано науково-методичною радою ВДАУ

(протокол № ___ від “___”________2010р.)

ЗМІСТ

стор.

1.

Загальні положення .............................................................................................

4

2.

Перелік рекомендованих тем курсових робіт………………………………….

6

3.

Структура курсової роботи .................................................................................

7

4.

Правила оформлення курсової роботи…………………………………………

12

5.

Послідовність виконання курсової роботи .........................................................

17

6.

Захист курсової роботи …………………………………....................................

19

7.

Розрахунок кількості балів по курсовій роботі……….......................................

20

8.

Список рекомендованих джерел ………………………….................................

22

9.

Додатки …………………………………………………………………………..

26

  1. Загальні положення

Курсова робота студентів є однією із форм навчально-виховного процесу, яка охоплює поза аудиторну роботу. Правильна організація її проведення сприяє активізації мислення, розвитку ініціативи, виробленню навичок самостійної творчої діяльності.

Курсова робота виконується згідно навчальної освітньо-професійної програми “Статистика”.

Мета курсової роботи – закріплення та поглиблення теоретичних знань студентів, здобутих у процесі вивчення дисципліни “Статистика”; оволодіння принципами збору та обробки статистичної інформації; навчитися застосовування системи статистичних показників; побудова таблиць; застосовування статистичних методів у економічному аналізі; розробка пропозицій щодо підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва.

Основним завданням курсової роботи виступає відображення рівня теоретичної та практичної підготовки майбутнього фахівця самостійно вести статистичний аналіз соціально-економічних явищ і процесів.

Курсова робота виконується студентом по одній і з тем, які запропоновані у розділі “Рекомендований перелік тем курсової роботи”.

Студент має право запропонувати свою тему з обґрунтуванням доцільності її розроблення. У такому випадку вибрана тема і план роботи повинні бути узгоджені з викладачем, який читає курс "Статистика", та керівником курсової роботи.

Відповідно до встановлених вимог у вищій школі курсова робота має відповідати стандартам, яка виконується студентом самостійно на основі масових даних, які надаються студентам у порядку вибіркового спостереження.

Під час виконання курсової роботи слід дотримуватися послідовності питань, зазначених у методичних вказівках. Вирішення завдань даної курсової роботи потребує розуміння теоретичного курсу та творчого підходу. Курсовій роботі студентів передують лекції та практичні заняття, на яких розглядаються базові та проблемні положення курсу.

Приступаючи до вирішення індивідуальних завдань, необхідно вивчити теорію, прослухавши лекції та опрацювавши відповідний матеріал за підручниками, нормативною та додатковою літературою, науковими розробками та новими матеріалами періодичних видань.

Курсова робота вважається виконаною, якщо студент правильно зробив розрахунки, визначив актуальність проблеми, її практичну значимість, методи розробки та надано позитивну рецензію викладачем щодо роботи.

Вся додаткова та необхідна інформація для виконання роботи повинна бути представлена у додатках. Робота має містити власні висновки та пропозиції.

До курсової роботи додається заповнений аркуш “Завдання на курсову роботу”, затверджене керівником роботи. Завдання передбачає перелік та послідовність виконання дослідження та терміни представлення керівнику опрацьованого матеріалу. Кожен студент повинен чітко дотримуватись визначених термінів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]