Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сам1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
59.59 Кб
Скачать

Самостійна робота № 2 Порівняльна характеристика підходів до визначення змісту та предмету економічного аналізу

Визначення змісту та предмету економічного аналізу

Автор

Повнота визначення змісту, характерні відмінності від інших визначень

1. Економічний аналіз - комплексне вивчення роботи підприємств, їх структурних підрозділів з метою об'єктивної оцінки її результатів та виявлення можливостей подальшого підвищення ефективності господарювання

Предметом економічного аналізу є діяльність конкретних підприємств та її ефективність, що відображається в системі плану, обліку та звітності й інших джерелах інформації

Барнгольц С.Б.

Акцент робиться на необхідності забезпечення ефективності господарювання

2. Економічний аналіз як наука в широкому сенсі слова розуміється сукупність знань про природу, суспільство і мислення. Ця сукупність виражає досягнуте на кожному історичному етапі і відповідає мірі усвідомлення об'єктивних законів розвитку природи і суспільства.

Баканов М.І., Шеремет А.Д.

Виявлення позитивних і негативних чинників і кількісний вимір їх дії; Розкриттям тенденцій і пропорцій господарського розвитку.

3. Економічний аналіз - це система спеціальних знань для дослідження зміни і розвитку економічних явищ та процесів у їх взаємозв'язку та взаємообумовленості, що визначаються суб'єктивними та об'єктивними причинами з метою забезпе­чення цільового управління ними.

Мних Е.В.

вихідні положення, які визначають якість та результативність аналітичних дослід­жень.

4. Економічний аналіз — це комплексне всебічне дослідження всіх сторін діяльності підприємства на основі використання відповідних джерел інформації, вивчення окремих елементів економічної роботи, виявлення і вимірювання впливу факторів на результати діяльності підприємства, зіставлення затрат і результатів, узагальнення резуль-татів аналізу і, нарешті, обґрунтування альтернативних варіантів управлінських рішень з метою вибору оптимального.

Савицька Г.В.

збагачується в міру розвитку і вдосконалення суспільного виробництва,його організації та управління.

5. Економічний аналіз — це комплексне глибоке вивчення роботи підприємств, їх підрозділів та інших господарських формувань для об’єктивної оцінки її результатів і виявлення можливостей дальшого підвищення ефективності господарювання.

Предметом економічного аналізу є діяльність підприємств і їх підрозділів, а також інших господарських формувань, спрямована на досягнення максимальних результатів за мінімальних витрат.

Чумаченко М.Г.

правильної організації виробництва та праці, а також від раціонального використання всіх видів ресурсів

6. Економічний аналіз — це засіб оцінки і прогнозування фінансового стану підприємства на основі його бухгалтерської звітності. Фінансовий аналіз може виконуватися як управлінським персоналом самого підприємства, так і будь-яким зовнішнім аналітиком.

Мец В.О.

базується на нагромадженні, трансформації та використанні інформації фінансового характеру

7. Економічний аналіз - господарська діяльність підприємств, господарські процеси та явища, деталізований склад об’єктів, інформаційний потік, причинно-наслідкові зв’язки економічних процесів.

Предмет економічного аналізу розкривається через його об’єкти: ресурси, виробництво, фінансові результати.

Чебан Т. М.

оцінка досягнутих результатів і виявлення резервів підвищення ефективності діяльності підприємств

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]