Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР № 5 Робота у файловому менеджері Windows Com....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
381.44 Кб
Скачать

7. Література

1. Зацерковний В.І. Конспект лекцій по дисципліні „Інформатика і програмування”. ч.ІІ. Чернігів,

ЧДІЕУ-2007р.

2. Информатика. Базовый курс/Под ред.Симоновича С.В. - СПб.:Питер. - 2000. - 640 с.

3. Информатика. Учебный курс/Под ред.Макаровой Н.В. - М.:Финансы и статистика. - 1997.-767с.

4. Шафрин Ю. Информатика. Информационные технологии. - М.: Лаборатория Базовых Знаний. - 1997. - 700 с.

1)Програма „WINDOWS COMMANDER” призначена для виконання різноманітних операцій над файлами і каталогами. За допомогою цієї програми можна легко копіювати і переміщувати файли і каталоги, створювати їх, виконувати пошук і переглядати інформацію в зручній для користувача формі, а також виконувати (часто з допомогою однієї миші) багато інших необхідних операцій

2)У верхній частині вікна „WINDOWS COMMANDER” висвітлюється „Головне меню програми”. Під меню, як це прийнято в інтерфейсах сучасних програм, знаходиться „Панель інструментів.

Під „Панеллю інструментів” може висвічуватись „Панелі дисків” для швидкої зміни диска.Нижче може висвічуватись „Рядок вибору дисків, де є можливість змінити диск активної панелі, і, побачити інформацію про наявність вільного дискового простору. Тут також знаходяться кнопки швидкого повернення в кореневий каталог і в батьківський каталог.В центральній частині вікна програми „WINDOWS COMMANDER” розташовуються дві панелі (ліва і права), в яких висвітлюється вміст каталогів (папок).. Крім того, при операціях копіювання, або переміщення документів із каталогу на одній панелі, по умовчанню, в якості приймача даних буде запропонований каталог, вміст якого висвічується на сусідній панелі. Одна з панелей є активною, її заголовок висвічується більш контрастним кольором. Під рядком заголовка панелі може висвічуватись рядок заголовків стовпчиків інформації в панелі. В нижній частині кожної панелі розташовується рядок стану.

Під панелями знаходиться командний рядок (по типу командного рядка операційної системи МS DOS).

3)Існують варіанти відображення інформації Короткий” та Докладний”.

4)В підміню Вид” виберіть команду Фільтр... ”.У вікні, яке розгорнулося, наберіть який-небудь шаблон

5)Перемінити диск на панелі можна різноманітними способами. Так само, як і в програмі „NORTON COMMANDER” для зміни диску на лівій або правій панелях, можна відповідно скористатися комбінаціями клавіш <Аlt>+<F1> і <Аlt>+<F2>.

  • Спробуйте змінити диск на правій панелі за допомогою відповідної комбінації клавіш. У „Рядку вибору дисків” розкриється список доступних дисків Вашого комп'ютера, з якого можна вибрати необхідний. Виберіть диск С. Інший спосіб зміни диска вимагає дій з мишкою. За допомогою миші можна знову розгорнути список у „Рядку вибору дисків” і вибрати диск. Спробуємо ще один спосіб.

  • Якщо у Вас висвітлюється одна „Панель дисків”, клацніть на значку потрібного диска. Зміниться диск на активній панелі.

  • Якщо у Вас висвітлюється дві „Панелі дисків” (над лівою і правою робочими панелями) клацніть на значку диска на лівій або правій „Панелі дисківдля зміни диску на відповідній робочій панелі.

6)На лівій панелі виведіть вміст кореневого каталогу диска D.Клацніть на кнопці <F7 СоздКат> або натисніть клавішу <F7>.

7)Виділення файлів ведеться на активній панелі.Натисніть клавішу „Сірий + або в рядку меню виберіть підміню „Виділення  команду „Виділити групу…”.

8)В файловому менеджері „WINDOWS COMMANDER” процедури копіювання, переміщення і перейменування також можна виконувати прийомами прийнятими у „NORTON COMMANDER” і ОС WINDOWS

9)В рядку меню виберіть підміню „Файл”  команду „Змінити Атрибути…”.

10) В рядку меню виберіть підміню „Файл”  команду „Підрахувати займане місце”.

11)Пошук файлів можна здійснити комбінацією клавіш <Аlt>+<F7>, або за допомогою команди „Пошук файлів” з меню „Дії”.

12)У полі „Швидкий пошук” починайте уводити перші символи каталогу, який розшукується. В структурі каталогів будуть по черзі висвітлюватись ті каталоги, ім'я яких все більш співпадає з текстом, що Ви уводите.

13)Для додавання нової кнопки в „Панель інструментів”, клацніть на кнопці „Добавить”.

14). В рядку меню виконайте підміню „Запуск”  команду „Змінити меню Запуск... ”.

Розкриється вікно настроювання меню „Запуск”. Клацніть на кнопці „Додати... ”. У вікні, яке розкриється, наберіть назву команди меню

56