Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
типова програма.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Іv. Завдання для самостійної роботи

Тема

Зміст завдання

Орієнтовна кількість год.

Т1

Опрацювання ключових термінів та понять мікроекономіки. Ознайомлення з історією становлення та розвитку мікроекономіки як науки в світі та Україні.

2

Т2

Побудова моделей ринкової рівноваги та оцінка впливу різних факторів на зміни попиту та пропозиції. Ознайомлення з практичними можливостями застосування теорій еластичності.

4

Т3

Визначення оптимального плану споживання аналітичним та графічним шляхом. Ознайомлення з особливими випадками функції корисності. Опрацювання моделі рівноваги споживача для випадку багатьох благ.

4

Т4

Визначення оптимального плану товаровиробника аналітичним та графічним шляхами. Опрацювання економічних та бухгалтерських підходів до аналізу діяльності фірми.

4

Т5

Визначення оптимального плану виробництва за умов досконалої конкуренції аналітичним та графічним шляхами. Визначення надлишку виробника, споживача та сукупного надлишку (чистої вигоди) на ринку.

4

Т6

Визначення оптимального плану виробництва за умов монополії аналітичним та графічним шляхами. Ознайомлення з антимонопольною політикою України.

4

Т7

Визначення оптимального плану виробництва за умов монополістичної конкуренції і олігополії аналітичним та графічним шляхами.

6

Т8

Вивчення особливостей встановлення рівноваги на ринку праці за умов монопсонії та двосторонньої монополії. Ознайомлення з роллю профспілок на конкурентному ринку праці та сучасних тенденцій розвитку ринку праці в Україні.

2

Т9

Вивчення методів та критеріїв оцінки інвестиційних проектів. Ознайомлення з особливостями формування ринку капіталу та ринку землі в Україні.

2

Т10

Побудова коробки Еджоурта та визначення оптимуму Паретто. Ознайомлення з особливостями встановлення та порушення загальної економічної рівноваги в перехідний період. Опрацювання економічної теорії суспільного добробуту. Визначення економічної ролі держави в ринковій економіці.

4

ВСЬОГО

36

V. Розподіл балів, присвоюваних студентам

Модуль 1

Модуль 2

Самостійна робота

Підсумковий контроль

Сума

Змістові модулі

15

30

100

І

ІІ

ІІІ

ІV

12

24

20

16

Т1

Т2

Т3

Т4

Т5

Т6

Т7

Т8

Т9

Т10

4

8

8

8

8

8

12

4

4

8

Шкала оцінювання:

90 – 100 балів – відмінно (A)

75 – 89 – добре (BC)

60 – 74 – задовільно (OE)

35 – 59 – незадовільно з можливістю повторного складання (FX)

1 – 34незадовільно з обов’язковим повторним курсом (F)

МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: опорні конспекти лекцій; інтерактивний комплекс методичного забезпечення дисципліни (ІКНМЗД); методичні рекомендації до виконання курсових робіт, методичні рекомендації для аудиторної та самостійної роботи студентів, збірник практичних вправ для аудиторної та самостійної роботи студентів з мікроекономіки; нормативні документи МАП України; ілюстративні матеріали.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]